Zoek het hogerop

Ik begin er aan te wennen dat ik nu rond 6 uur wakker word. Dat is niet erg, dat doe ik thuis ook. Ik lees de krant, doe een spelletje op de tablet en ga daarna richting badkamer. Als dit allemaal is afgehandeld, is het inmiddels tijd voor het ontbijt. Het is klassiek Amerikaans, dus toast, roerei, worstjes, pannenkoeken, aardappelen, verschillende soorten jam en cornflakes. De koffie is hier minder, maar de jus d’orange is prima en ook de worstjes vind ik zowaar ook lekker.
Na het ontbijt is het tijd om de koffer te pakken en de auto in te laden. Uitchecken is het afgeven van de kamerpas en een goede dag gewenst. Ik ga op pad richting Moab. Vlak na de ingang van Capitol Reef NP is er een scenic turnout. Ik stop en zie enkele 10000 jaar oude rotstekeningen. Als je het mij vraagt hadden ze toen ook al last van marsmannetjes.
Ik rij verder over de scenic byway richting snelweg. Het landschap kenmerkt zich door grote vlakten met daaruit stekende rotsen. Gezien de vorm, lijken ze op oude vulkaankegels. Even later zijn er weer rode rotsen.
Op de snelweg aangekomen mag je 80 mijl/uur (128 km/uur) maar ik hou een gemiddelde van 70 mijl/uur (110 km/uur) aan. Het is namelijk een korte weg en aangezien ik niet te vroeg in Moab wil aankomen, is er geen haast.
Ik laat de afslag naar Moab rechts liggen, want ik wil nog een tweede scenic byway nemen. Die begint 25 mijl verderop, de UT-128. Dit zou een omweg van 45 mijl in totaal zijn. De omweg is echter wel de moeite waard. Na het passeren van een prairie kom ik bij een canyon uit waar de Colorado rivier doorheen loopt. Het is hier nog een kleine, rustige rivier, maar het uitzicht met de hoge rotsen erom heen is prachtig.
Als ik uiteindelijk vlak bij Moab ben, is er de mogelijkheid om een scenic loop door de bergen te nemen, de Lasal mountain loop. Dat is een extra 21 mijl, maar ik neem hem. Op weg naar boven bedenk ik me dat ik zo ook weer naar beneden ben. Ik hoop er dan ook op dat er geen steile randen langs de afdaling zijn. Al rijdend kom ik langs enkele rotsen die je ook in Monument Valley zou kunnen aantreffen.
Eenmaal boven heb je een prachtuitzicht op de vallei waar Moab ligt. Een beetje ongerust begin ik aan de afdaling. De navigatie weet het niet meer of ontvangt geen signaal want hij zit er goed naast. Dit betekent dat ik niet van tevoren de bochten kan zien, maar mijn eerdere vrees was ongegrond. Er zijn, op 2 bochten na, geen steile afgronden naast de weg.
Beneden gekomen is het nog 10 minuutjes rijden naar het hotel waar ik vriendelijk te woord word gestaan door een beeldscherm met daarop een medewerker. Mijn naam is te moeilijk, dus uiteindelijk komt er toch een medewerker naar de balie die de incheck handelingen verricht. Ik krijg een kamer die de helft van de vorige is, maar ik hoef er toch alleen maar te slapen. Zo meteen maar even Moab verkennen en wat eten. Morgen Arches NP in.