Vliegend naar de stad der Engelen

Zo’n dagje reizen gaat je niet in de koude kleren zitten. Om 3:30 gaat de wekker en even denk ik waarom, maar ik herstel me zelf. Na een douche en een ontbijt gooi ik de laatste zaken in de koffer en loop richting bushalte bij het winkelcentrum.
Je zou denken dat het op dit tijdstip rustig is in de bus, maar deze zit vol met andere reizigers, werknemers van Schiphol en jeugd die net uit de kroeg is gezet.
Eenmaal op Schiphol kan ik zo mijn koffer afgeven en ook snel door beveiliging en douane door. Ik haal even een flesje water met bubbels voor de prijs van 9 in de supermarkt, maar goed, het is vakantie.
Natuurlijk moet je naar een gate die aan de andere kant van Schiphol is, maar het vliegtuig staat er al. We boarden vroeg en het vliegtuig is niet vol. Ik heb zelfs 5 lege plekken naast me. Wonder boven wonder vertrekken we 20 minuten eerder. Die halen we op Heathrow weer in omdat we niet meteen mogen landen en er geen gate beschikbaar is.
Bij de security check moet bijna alles weer uit de tas, maar zonder problemen kom ik er doorheen. Op de borden staat dat we in ieder geval van een C gate vertrekken, dus met de metro naar die hal om daar te ontdekken dat er 1 uur vertraging is. Die 20 minuten eerder weg op Schiphol werken zich aardig.
Uiteindelijk vertrekken we 1 uur en 20 minuten later, maar landen slechts 20 minuten na de tijd die we zouden aankomen.
Tijdens de vlucht kijk ik de nieuwe Indiana Jones en de gehele serie Ferry. Het is nog te kort tijd om iets anders te kijken als ik de serie af heb.
Bij de border control is er natuurlijk net een vliegtuig vol Chinezen voor ons geland, maar ook hier gaat het redelijk snel. Met slechts 3 vragen (vakantie, 2 weken, nationale parken) ben ik binnen 1,5 minuut de controle door.
De koffer ligt al op de band, dus snel door naar de autoverhuur. Ook hier een volle bus. Eenmaal aan de beurt bij de verhuurder ben ik ook zo weg omdat ik al de benodigde gegevens op internet had ingevuld. Ik krijg een zuinige Toyota RAV4 AWD mee (morgen foto’s) die 34,5 mijl op de gallon rijdt. Dat is 1 liter op 15 km, wat voor Amerikaanse begrippen super zuinig is.
De navigatie app op de telefoon pakt niet zo snel het gps signaal, maar ik heb Google maps voor LA al gedownload en die pakt hem meteen op. Even wennen aan het feit van keep your own lane en dat ze hier voor iedere bocht remmen, maar ik ben redelijk vlot bij het motel.
Ik heb geen trek, dus ga maar even wat tv kijken en zal vroeg, voor Amerikaanse begrippen, slapen.
Morgen via een stukje route 66 naar Las Vegas en dan iets meer foto’s. Weltrusten.