Op naar een groot gat

We starten de dag met het lezen van de krant. Daarna even badderen en dan naar het ontbijt. Wederom geen hartige zaken, dus ik maak een wafel maar gebruik er geen stroop over, maar dt is wel een beetje droog. Gelukkig doen ze niet alvast suiker in de koffie.
Eenmaal terug op de kamer, richt ik mijn koffer even anders in. Het gedragen spul gaat naar het grote partement, het schone naar het kleine. Ik lijk meteen meer ruimte in de koffer te hebben.
Rond een uur of 9 vertrek ik richting Grand Canyon. Echter niet rechtstreeks maar via Flagstaff en Williams. Op deze manier spaar ik tijd uit voor de rit terug naar Las Vegas. Ik zie overigens af en toe beelden van het circuit over de strip en dat is klaar en ziet er mooi uit. Donderdag maar even dichterbij proberen te kijken. Denk dat het moeilijk wordt.
De rit begint vanuit Page met een kleine klim, waarna de weg dwars door een rots gaat. Hierna heb ik zicht op een vallei. De weg daalt en daarna rij ik evenwijdig aan de bergketen met aan de andere kant een prairie. En dat voor ongeveer 80 mijl. Opeens is de berg weg en is er alleen nog de prairie.
Bij Flagstaff neem ik de snelweg naar Williams. Ik parkeer daar de auto en loop langs de Routee 66 loop. Heel veel souvenier winkels en nog enkele originele borden en winkels. Dit deel werd als laatste deel van Route 66 vervangen door de verderop gelegen snelweg.
Na het bezoekje aan Williams rij ik naar de Grand Canyon. Ik moet even denken aan een aflevering van de Flintstones waarbij de families Rubble en Fintstone aan de rand van een kleine stroom staan en zich verbazen waarom er hier zoveel heisa over wordt gemaakt. Ik voeg een screenshot toe bij de foto’s. Zelf vind ik het rijden over de prairie en dan die kloof zien, nog steeds een van de meest indrukwekkende uitzichten.
Ik keer bij het eerste uitzichtpunt en rij naar Grand Canyon Village waar ik een kamer in de Maswick Lodge heb. Ik moet zeggen, een mooie kamer. Morgen even de Canyon verkennen en dan het deel richting Hermits Rest omdat ik daar nog niet geweest ben.