Een kluizenaar

Het is zowaar tegen 7 uur als ik wakker word. Het ontbijt bestaat uit een bak koffie en 2 bolletjes met kaas dat ik gisteren mee had genomen bij de Walmart.
Na het douchen loop ik richting de bushalte van de rode lijn. In de maanden maart tot en met november is de weg naar Hemits rest alleen met de bus te rijden. Ik neem de eerste bus van 8:30 uur en stap bij de eerste halte uit, maak daar foto’s en stap dan op de volgende bus. Deze rijden tussen de 10 en 15 minuten, dus ik ben snel genoeg terug bij de halte om de volgende te pakken. Bij een van de haltes raak ik in gesprek met een Amerikaans echtpaar uit Minnesota. Hij is in dienst geweest en daardoor heeft hij Zuid-Europa gezien. Hij is ook in Amsterdam geweest. Hij noemde het een pretpark voor volwassen mannen. Ik heb hem niet tegengesproken.
Bij Powell point besluit ik niet op de volgende bus te wachten, maar loop langs de rim (rand) van de canyon naar de volgende halte. Daar mis ik net de bus, dus ik loop door naar de volgende. Met mijn dieptevrees achteraf niet zo’n goed idee, maar ik heb wel mooi uitzicht op de canyon. Dit deel is toch minder breed dan het deel waar ik al 2x ben geweest. Het uitzicht is dan ook heel anders dan ik gewend ben. Uiteindelijk bereik ik Hermits Rest waar vroeger een kluizenaar woonde. Hierna werd al aan het einde van de 19e eeuw toeristen ontvangen. De mensen mochten met een buggy naar Hermits rest, kregen daar wat te drinken om het stof weg te werken (er was nog geen asfalt) en daarna werd men weer terug gebracht naar Grand Canyon Village station. Dit kon men ook per muilezel doen. Gezien de prijs ($16,50 in die tijd), zal dit alleen door de welgestelde mensen gedaan zijn.
Vanaf Hermits rest neem ik de bus terug. Onderweg komen we nog enkele herten tegen die even vreemd opkijken en daarna verder gaan met eten. In de village neem ik de auto naar het andere deel van de Canyon.
Het is inmiddels bewolkt geworden en de canyon kleurt wat grijzer. Ik neem daarom ook wat minder foto’s omdat ze bijna op zwart-wit foto’s lijken. Tevens kan ik uit een archief putten van de vorige 2 keer dat ik hier was. Ik rij de uitzichtpunten een voor een af en kom terug in de village. Gezien de bewolking gaat helaas de Ranger tour sterrenstelsels kijken van 7 uur vanavond niet door. Morgen terug naar Sin City, Las Vegas.