Zoo

Wederom word ik later wakker dan normaal, maar het weer buiten is niet echt lekker. Dit blijft de rest van de dag zo. Gelijk aan de voorspelling is het overwegend droog, met af en toe een bui. Dit zou tot het middaguur duren, maar ook in de middag is er af en toe wat regen.
We brunchen bij Starbucks, maar veel te eten is het niet. We beslissen tijdens het drinken van de koffie dat we richting de Zoo gaan. Onderweg erheen moeten we bij Chinatown overstappen, dus dat houden we in gedachten voor de terugweg. Als we uitstappen bij het metrostation in de buurt van de dierentuin, moeten we nog even naar boven met de roltrap. Deze is zeer lang, het duurt 2 minuten en 27 seconden om boven te komen. We lopen de heuvel omhoog naar de ingang. Daar blijk je een timed entry nodig te hebben, maar die is binnen 1 minuut via de telefoon besteld en ontvangen.
We beginnen bij de reuzenpanda’s die in hun laatste week van hun verblijf zijn. Volgende week gaan ze retour China. Er is niet veel te zien, maar Huub geeft aan dat er 1 buiten in de boom zit. Bij de 2e ronde gaat de panda de boom uit en begint met een kratje te spelen. Op het moment dat de panda in de gaten heeft dat er geen eten in zit, gaat de panda weer naar binnen.
Wij vervolgen onze weg langs diverse dieren. Het lijkt af en toe dat er maar 1 dier in de kooi zit, maar later zien we dat er toch meer zijn. In de kassen van de Amazone worden we aangevallen door een tweetal lepelaars. De dieren lopen en vliegen daar los rond. Het is echt te veel om alle dieren te vernoemen, maar als we bijna bij de familie zijn (de apen), krijgen we door dat de tuin gaat sluiten. We hebben nu pas door dat het al over half 4 is en de dierentuin sluit om 4 uur.
We lopen in de miezerregen terug naar de metro en stoppen bij Chinatown. Als je die in New York en San Francisco bent gewend, dan is dit minder. We rijden dan ook snel door terug naar Pentagon City waar we genieten van een goede Mexicaanse maaltijd. Terug op de kamer worden de nieuwsberichten uit Nederland gekeken en de honkbalwedstrijd Giants – Dodgers. Morgen vroeg op om het Washington Monument te bezoeken.