Wharf

De nacht voor de laatste volledige dag slaap ik slecht. Continue wakker, maar de rest is aardig op weg in dromenland als ik het zo hoor. We beginnen de dag met een ontbijt bij Founding Farmers, vlak bij het hotel waar ik in 2019 was. Het smaakt zeer goed, vooral de koffie is on-Amerikaans lekker.
We lopen even langs het hotel en moeten dan op zoek naar een toilet voor een noodstop. Die wordt uiteindelijk bij MacDonalds gevonden. Opgelucht gaan we verder naar Eastern Market. Dit is een overdekte hal met groenten en vlees. Vanwege een komend feest (?) is het tweede deel afgesloten. We zijn er dus snel doorheen. We lopen langs diverse winkels en restaurants richting Capitool en Hooggerechtshof. Een bezoek aan de laatste zit er niet in vanwege de blikjes drinken in onze tas.
Vanaf het Capitool rijden we richting de Wharf omdat het daar in de zomer druk en gezellig zou zijn. Druk is het wel, maar dat is omdat in het theater daar Hozier optreedt. De mensen voor in de rij zien er niet echt fris meer uit. We lopen de hele Wharf af en denken erover na om bij het laatste restaurant iets te eten. De naam Gordon Ramsey Hell’s Kitchen doet ons vermoeden dat het niet echt goedkoop is.
We nemen wat de drinken in de pub en gaan terug naar de pub van gisteren om wat te eten. Wederom smaakt het goed, maar de rekening heeft een nare nasmaak. Omdat we met een groep van 4 zijn, zijn we verplicht om 20% fooi te geven. Dit geld bij 95% van de restaurants pas bij een groep van 6 of meer. Een beetje jammer.
Terug in het hotel checken we in voor de vluchten terug. De stoelen waren al gereserveerd, dus morgen alleen even de koffer afgeven en het paspoort laten zien. Zonder problemen zijn we dan op donderdag om 10:30 uur weer op Schiphol.
En dan begint het plannen voor de volgende vakantie(s) weer.