Library of Congress – Archive

Gisteravond hebben we gegeten bij een Sports bar in Crystal City, op iets meer dan 15 minuten lopen van het hotel. Dat geeft Google tenminste aan, maar die houd geen rekening met blaren en vermoeide spieren. Het eten was goed te doen en de 2 bierdrinkers hadden geluk, het was happy hour. Maar dat is echter 3,5 uur zo. Nadat we hadden afgerekend, hebben we even met (waarschijnlijk) de eigenaar gesproken. We kregen complimenten voor onze uitspraak zonder enig merkbaar accent. We konden nog wat te drinken van hem krijgen, maar we wilden onze schoenen uit, dus we bedankten voor het aanbod. Eenmaal in het hotel voelde het uitdoen als een bevrijding.

Vandaag was de laatste dag dat er een afspraak stond waar we ons aan moesten houden. We hebben vrijdag nog wel een honkbalwedstrijd, maar daar maakt het niet uit of we vroeger of later zijn. We zijn iets te vroeg bij het Library of Congress waar we om 10 uur naar binnen mogen.

Ik was hier al eerder geweest, maar toen mochten we niet op plekken komen waar we nu wel komen. Er ligt een Gutenberg bijbel, maar we weten allemaal dat er iemand in Haarlem eerder boeken aan het drukken was. Er is ook een deel van de bibliotheek van Jefferson ten toon gesteld. Als kers op de taart mogen we ook nog het lees/onderzoek gedeelte in. Tijd om veel foto’s te maken krijgen we niet omdat we gepushed worden om door te lopen, terwijl dit door de voorgangers niet gaat. Toch blijft het indrukwekkend.

Na het bezoek lopen we via de tunnel naar het Capitool, halen we een lemon smoothie bij een foodtruck en lopen vervolgens door naar het National Archive. Hier mogen we binnen geen foto’s maken. Het eerste deel is een tentoonstelling over sport in Amerika, en dan met name over de achterstelling van vrouwen en minderheden in de sport. Hierna komen we bij enkele belangrijke papieren voor de Amerikanen: de onafhankelijkheidsverklaring, de grondwet en de Bill of Rights. Ze liggen achter gepantserd glas en er staat veel bewaking omheen, voornamelijk om te voorkomen dat men foto’s maakt. Even later zien we ook nog een Magna Carta uit 1217.

We eten wat in de Sculpture tuin naast het Archive en lopen door naar het National museum of Natural history. We zien alleen het deel van de dinosaurussen omdat de voeten eigenlijk niet meer willen. Met de belofte aan ons zelf om later deze week terug te komen, nemen we de metro terug naar Crystal City om daar wat drankjes te nemen en te eten. Het smaakt wederom goed.

We lopen terug naar het hotel en zitten momenteel te overdenken hoe we de rest van de vakantie nog door kunnen brengen. In ieder geval staat Arlington Cemetary hoog op het verlanglijstje.
Later meer. Weltrusten voor nu.