Capitool

Terwijl in Nederland de avond valt, is het hier net na de lunch. We zijn even terug in het hotel voor we vanmiddag richting Nationals Park gaan voor de 2e honkbalwedstrijd van deze trip.
Ook vanochtend weer in etappes wakker geworden. Omdat we (redelijk) vroeg bij het Capitool moeten zijn, halen we broodjes, beleg en koffie en thee bij de Wholefoods op de hoek. In totaal $6 pp en vol. Bij de metro zetten we een 7 dagen pas op de kaart en vervolgen onze weg naar het Capitool.
Het visitor center is aan de achterkant, dus we moeten een stukje omlopen. De beveiliging is strict, maar we mogen naar binnen. Onze groep begint pas om 10 uur, dus we hebben even de tijd om het museum te bezoeken.
Aan het begin van de tour krijgen we een film over het ontstaan van de democratie in de VS en de bouw (met sloop door brand) van het Capitool zelf. Onze tour guide houdt wel van een geintje en hij weet met een beetje humor de aandacht te houden. De tour zelf is minder lang dan die met de assistent van de senator een paar jaar geleden, maar lang genoeg om een indruk te krijgen van het gebouw. Aangezien het huis van afgevaardigden en Senaat niet in sessie zijn, vragen we geen bezoekerspas daar voor aan. We hebben dorst en een beetje honger, dus nemen we een stukje pizza met wat drinken. Als dat op is, gaan we terug naar het hotel. Dit omdat we wat water en ander drinken op de kamer willen hebben dat niet naar chloor smaakt. Dat lukt en tijdens het uitrusten schrijf ik even dit berichtje.
Na de verdiende pauze zijn we richting het stadion gegaan. We beginnen het metro systeem al door te krijgen en moeten zelfs Amerikanen helpen met hun metrokaart. Het stadion is nog gesloten, maar in de buurt zijn voldoende gelegenheden om wat te drinken, wat we ook doen. Als snack nemen we eerst wat tortillachips en later chicken wings.
Na de versnaperingen gaat het richting stadion, die we bijna in zijn geheel omheen lopen. Het is niet druk en dat zal het later ook niet worden. We gaan naar binnen en kopen wat merchandising. Met de lift gaan we naar boven waar we in een vak komen met in totaal 9 mensen. Natuurlijk moeten de 2 die iets later zijn, op onze rij erlangs.
De wedstrijd is niet echt enerverend, maar dat komt waarschijnlijk door het kleine aantal mensen dat aanwezig is. Er worden 21 honkslagen geslagen, dus daar lag het niet aan. De White Sox slaan de meeste, waaronder een 3 run homerun. Als de pitcher van de Sox, die de gehele wedstrijd gooide, 2 uit en 2 slag heeft en bijna een shutout, slaan de Nationals toe. Met een homerun wordt de stand op 6-1 gebracht. Als de slagman over de thuisplaat komt, wordt er kennelijk iets gezegd want de slagman wordt boos en beide dugouts en bullpens lopen leeg. Bench clearing, maar meer dan boos naar elkaar kijken wordt het niet.
Het blijft 6-1 en we gaan met de metro terug naar het hotel. We zijn nu wel op tijd, dus even een consumptie in de lobby bar. Helaas is het wel een kippenhok met veel vertegenwoordigers. Maar ja, je kan niet alles hebben.