Bird-day

Het is vandaag in 2 opzichten een Bird-Day. Ten eerste is Frans-Jan Homringhausen jarig en ten tweede gaan we naar de Baltimore Orioles. Vanaf even na half 5 worden we een voor een wakker en volgen de gebruikelijke ochtend rituelen. Aangezien we geen ontbijt bij het hotel inbegrepen hebben, rijden we naar Bob & Edith’s diner even verder op. Het is een niet zo’n diner als uit de Amerikaanse films want het is ongeveer net zo groot als de oude TYBB kantine, maar het eten en zeker de koffie is zeer goed. Vol en tevreden lopen we naar buiten en pinnen wat geld bij de bank op de hoek. Natuurlijk moet ik dan terug om de magneet telefoonhouder die ik vergeten was op te halen.
We rijden eerst naar Annapolis, maar even daarvoor staat er een bord met Historic Bowie. We nemen de afslag en vlak bij het treinmuseum staan enkele oude huizen, maar echt spectaculair is het niet. De rit erheen was mooier. Door naar Annapolis dat vele leuke straatjes heeft. Veel tijd besteden we er niet aan, want om 13:05 begint de wedstrijd al.
Eenmaal in de buurt van het stadion is het lastig bij de gereserveerde parkeerplaats te komen, maar dat lukt uiteindelijk. Bij het stadion mag Bianca haar tas niet mee naar binnen, dus even snel in een locker doen, toch? De actie is er wel, maar snel was het niet. Alles gaat hier op de credit kaart of bankpas. Het begint zachtjes te regenen als we naar binnen gaan. De zachte regen gaat over in harde regen en de wedstrijd wordt een half uurtje uitgesteld. Mooi de tijd om wat bestellingen te halen bij de shop. Via de Whatsapp wordt de aankoop bevestigd en met gejuich ontvangen.
Als we op onze stoelen zitten, blijken we in het fanatieke vak te zitten. Tenminste, de meneer achter ons is zeer luidruchtig en neemt bijna een halve rij in beslag. De wedstrijd zelf is van een hoog niveau. Tampa Bay neemt meteen via een homerun een voorsprong. De Orioles slaan meer honkslagen, maar nadat ze gelijk zijn gekomen, slaan de Rays weer toe met back to back homeruns in de 8e inning. Het derde punt in die inning wordt terug gedraaid omdat de loper vanaf 3 uit gaat op de thuisplaat. Het hele stadion zag het, maar de umpire moest via videobeelden overtuigd worden.
De Orioles halveren de achterstand door ook een homerun te slaan, maar het lijkt tevergeefs. Met 2 uit in de 9e inning staat er weliswaar iemand op 1, maar de slagman heeft al 2 slag. Met een linedrive langs 3 komt de loper vanaf 1 toch thuis. We gaan verlengen. In de verlenging neemt Tampa Bay een voorsprong, maar de Orioles maken gelijk. In de 11e inning scoort Tampa Bay niet en dan gebeurd eindelijk een keer wat we bij het softbal meer zien. De loper van 2 wordt verder gebracht door een stootslag en het winnende punt komt binnen op een sac-fly. Party Time in het stadion, ook omdat de Orioles post season hebben gehaald.
We brengen de auto terug naar het vliegveld en nemen de metro terug naar de stad. Het ritje van 20 mijl en 30 minuten kost slechts $2. De verjaardag van Frans wordt gevierd met een maaltijd in het Hard Rock cafe. Na de maaltijd lopen we nog langs het Witte Huis, maar door de regen zien we weinig. Als we na een metro ritje terug komen in het hotel, denken we op tijd terug te zijn voor een drankje, maar ze nemen geen bestellingen meer aan. Een beetje teleurgesteld keren we terug op de kamer. Morgen in ieder geval naar het Capitool en naar de Nationals tegen de White Sox. Later!