Arlington Cemetary

Gisteravond wederom lekker gegeten in de Sports Bar, maar die werd voor mij gevolgt door een slechte nacht. De overige leden slapen wat langer door. Na de ochtend rituelen lopen we naar Bob & Edith voor het ontbijt. Ook daar geen klachten over, tenzij je het vergeten van de jus d’orange meetelt. Deze komt alsnog, maar niet op de rekening. Wel met excuses.
We lopen naar de metro en stappen uit bij Arlington Cemetary. We besluiten om de hop on – hop off te nemen want deze erebegraafplaats is heel erg groot. Als we onderweg gaan, wordt er gemeld dat er maar 2 stops zijn in verband met ceremonies. Dit zijn er vandaag 27! De eerste stop is bij het graf van de onbekende soldaat. Dit zijn er meerdere, uit de verschillende oorlogen. We zien een militair met ijzeren discipline heen en weer lopen. Ik merk bij mezelf dat ik even later onbewust een beetje hetzelfde loop.
Na zo’n 15 minuten begint men met het vervangen van de wacht, inclusief het vervangen van het bloemstuk. Dit laatste wordt verplaatst naar de andere kant. Hoewel er gevraagd was om het geluid van de telefoon uit te zetten, zijn er altijd mensen die denken dat het voor hen niet geldt. Ik had eigenlijk verwacht dat men deze persoon zou afschieten, maar de soldaten waren wat vriendelijker dan ingeschat.
Na het ritueel zijn we net op tijd voor het treintje. De 2e, en laatste stop, is bij Arlington house, maar we stappen niet uit voordat we bij het eindpunt zijn. We vervolgen onze weg naar het graf van de familie Kennedy. Hier veel volk, waaronder een zich zeer goed gedragende schoolklas. Na het bezoek aan JFK lopen we door richting het Nederlands Carillon.
Onderweg zien we op zo’n 50 meter nog een ceremonie plaats vinden, maar in tegenstelling tot anderen, hoeven wij niet dichterbij komen om deze te “bewonderen”. Er zijn nog meer ceremonies bezig want we horen diverse malen de saluutschoten. Naast het zeer grote carrillon staat een informatiebord met Juliana en informatie over het hoe en waarom dit door Nederland is geschonken. Vlak ernaast is het monument voor Iwo Jima. Dit is het beeld met 6 soldaten die de vlag planten. Bij deze strijd zijn slechts 200 van de 21000 Japanse soldaten levend eruit gekomen.
Op, voor Amerikaanse begrippen, korte afstand ligt het metrostation Rosslyn waar we op de metro stappen naar het Pentagon. We bezoeken daar het memorial dat aan de andere kant van het Pentagon ligt. Na een rondje langs het monument vervolgen we onze weg richting hotel om even uit te rusten voordat we weer naar het restaurant straatje gaan. Vanavond Italiaans! Maar nu nog even Haloween bake competition afkijken.