Air & Space Museum

Vandaag vroeg op pad want we willen naar binnen bij het Washington monument. We zouden eerst naar Dick’s Sporting Goods gaan, maar aangezien er voor morgen regen wordt voorspeld, stellen we dat uit naar morgen. Bij de obelisk aangekomen, blijkt dat je om 8 uur al in de rij had moeten staan. De kaarten voor vandaag zijn al vergeven. We gaan dan maar naar het Air and Space museum. Ook daar moet je een timed entry ticket halen op internet, maar die zijn nog genoeg voorradig voor 11 uur.
Binnen is het een mierennest. We zien de originele Wright Brothers vlieger die de eerste gemotoriseerde vlucht deed. Alleen het katoen van de vleugels is vervangen. De tentoonstelling daarna is wat chaotisch, maar we zien vliegende auto’s of rijdende vliegtuigen, Star Wars en Star Trek modellen.
Er kan gekeken worden in de cockpit van onder meer de 747. Boven in het museum staan de modules van het Apollo en Mercury programma. We hebben het wel gezien en lopen nog door de shop waar de leuke t-shirts te klein zijn en andere zaken (bv R2D2 in lego) te duur.
Eenmaal buiten genieten we van de lunch en er komt spontaan en al zingend een marcherend groepje voorbij. Na de lunch terug naar het hotel om een lange broek en een trui te halen want het begint wat frisser te worden. We houden het anders niet uit in het stadion, de volgende halte voor vandaag.
Nadat we een lange broek en een trui hebben opgehaald in het hotel, nemen we de metro naar de Nationals. 2 haltes, overstap, weer 2 haltes en we zijn bij het stadion. Het is al drukker dan de vorige keer, misschien omdat het weekend is, misschien vanwege de bobblehead.
Als de wedstrijd 3 slagmannen oud is, lijken de Braves wel thuis te spelen. De 2 homeruns zijn goed voor 3 punten die met veel gejuich worden ontvangen. De Nationals blijven achter de feiten aanlopen en aan het einde van de wedstrijd blijkt het verschil juist die 3 punten te zijn. Ondanks de lichte regen aan het einde van de wedstrijd (die morgen overgaat in meer regen tot ‘s avonds) hebben we genoten. Eindstand 6-9 in het voordeel van de Braves.