Wit zand

Als we vroeg wakker worden is het nog maar 7 graden. De weersvoorspelling is echter gunstig want het kan zo’n 30 graden worden. Tijd voor de korte broek dus. We gaan richting ontbijtkamer waar de keuze enorm is. Hollanders als we zijn, vinden we het toch jammer dat er bij de roerei geen bacon is. Wel bonenpuree, maar die slaan we over. Het roerei kan zowel op een (geroosterd) broodje worden gedaan als op een tortilla met green chili. We doen het laatste. Er is ook nog een pannekoekenmachine die na een druk op de knop 3 Amerikaanse pannekoeken op je bord deponeert. Je kan het proces van bakken geheel volgen.
Na het ontbijt even langs de Walmart voor de lunch en tanken. De rit naar El Paso is iets meer dan 200 mijl, maar we nemen een paar omwegen. De eerste is Lincoln NM, daar waar Billy the Kid een aantal jaren heeft doorgebracht. Naast het feit dat hij daar uit de gevangenis is ontsnapt, heeft hij ook meegevochten in de (Texaanse?) oorlog. De gevangenis kunnen we niet zien want die is omheint door een hoge schutting.
Na Lincoln rijden we door in de richting van White Sands. De navigatie heeft nog 2 detours in petto, maar die slaan nergens op. We komen door een woonwijk heen waar niets bijzonders is te zien. Als we vlak bij de raketbasis van het Amerikaanse leger zijn, zien we al het witte duinzand van het gelijknamige park.
Eenmaal in het park lijkt het of we door een sneeuwlandschap rijden. Het is echter wit zand. Als het geel/oker was geweest, had het net zo goed het duinlandschap aan de Hollandse kust kunnen zijn. We lopen even over een boardwalk een duin in. Even later rijden we niet meer over het asfalt, maar over de kalkgrond die deze witte kleur veroorzaakt. Het blijft een vreemd gezicht. Je waant je in de sneeuw met een ijsvloer onder je.
Na het park verlaten te hebben, zien we nog enkele afslagen naar de raketbasis, maar die laten we links liggen. We rijden weer de Texaanse tijdzone in en komen redelijk snel bij El Paso. Dit is echter een langgerekte stad en we moeten de afslag 11 mijl (!) verderop hebben. Het is aan beide kanten van de snelweg druk. Eenmaal in de hotelkamer blijkt dat we een suite hebben gekregen. Mocht het nodig zijn, kunnen we ons eigen eten maken. Ik denk dat we even verderop wat gaan halen….