Wachten…..

Iets vroeger dan gepland omdat de andere vlucht naar Heathrow gecancelled was, maar we zijn op weg naar Heathrow. Eenmaal aangekomen in Londen, is de reden van de gecancelde vlucht ook bekend. Vanwege de harde wind (die wij gisteren hadden) mogen er per uur minder vluchten landen. We moesten ook enkele rondjes in de wachtrij vliegen. Je krijgt er wel een gratis rondvlucht boven Londen voor. Dat wel.

Na lang wachten eindelijk kunnen vertrekken naar Houston. Een geluk was dat het vliegtuig niet vol was, dus 3 stoelen voor ons tweeën. Jammer dat er alleen een Franse jongeman voor mij zit die niet stil zit, dus op mijn knieën beukt en steeds naar achteren wil. Hij kan de instructies van de stewardess ook niet volgen omdat hij nog geen woord Engels spreekt. Gelukkig verhuist hij met zijn even irritante broer naar de vrije middelste rij en ik de gehele vlucht geen last meer heb.
Ik kijk wat films, Oppenheimer en Wonka, en we zijn al boven Amerikaans grondgebied. Na wat downloads van de streaming diensten is het tijd om te landen. Na uitgestapt te zijn is het in de Eftelingrij naar de security officer die bepaalt of je het land in mag. Normaal mag je niet tegelijk bij deze beambte komen, tenzij je uit hetzelfde gezin komt. Wij mogen wel met zijn tweeën en na 3 vragen en vingerafdrukken van Wessel mogen we het land in.
We moeten de koffers nog ophalen op band 4, maar worden gestuurd naar band 7 en vinden ze uiteindelijk op band 5.
Door naar de autoverhuur waar de creditcard niet werkt. We worden door verwezen naar de balie van preferred waar ze hem handmatig kunnen toevoegen. De status preferred hen ik verkregen omdat ik bij een andere maatschappij gold had. Bij Avis krijgen we een upgrade en dat betekent een Hyundai Genesis in plaats van de Ford Edge. Het is een hele nieuwe auto (2906 mijl op de teller) want er zitten op diverse plekken nog stickers van het vervoer. Morgen volgen de foto’s, nu gaan we slapen want het is inmiddels 11 uur, dus ik ben 25 uur op.