Op naar de stad van JR

Traditie getrouw word ik vroeg wakker, zo ook dit keer tegen half 4 ‘s nachts. Alleen dit keer om te plassen. Daarna val ik weer makkelijk in slaap en is het even over 6 uur weer wakker. Dat is later dan ik thuis eruit moet. Ik kijk wat berichten op Facebook na en om 7 uur is ook Wessel wakker. Van de wekker, maar dat maakt niets uit.

We kijken op de tablet het begin van Feyenoord – Ajax en als we denken dat het weer zo’n wedstrijd wordt dat Feyenoord kansen creeert, maar niet scoort, gaan we naar beneden voor het ontbijt. Als we net 10 minuutjes zitten, is het echter al 3-0. De toast smaakt meteen beter. Boven kijken we de wedstrijd af (6-0) en gaan dan op pad.

Eerst naar de bank voor (zak)geld en daarna naar de Walmart voor eten, drinken en andere benodigdheden. Er gaat ijs in de nieuwe koelbox en daarna de drankjes erin want het is behoorlijk warm buiten, zo’n 28 graden.

De weg richting Dallas heeft niet zoveel bijzonderheden. Goed, je kan naar de ranch van Korresh, maar veel is er niet. Toch gaan we over de b-wegen en komen langs enkele leuke stadjes, zoals Groesbeck, dat waarschijnlijk vernoemd is naar de Nederlandse stad of iemand die daar naar vernoemd is.

Als we dichter bij Dallas komen, zien we in de verte enkele branden die niet meer zo massaal zijn als enkele weken geleden. Opeens geeft Tom aan Tom door dat we de weg moeten verlaten en een klein asfaltweggetje in moeten. Daar zien we eerst een kast van een huis van een ranch en daarna Old Fort Parker. Hier is echter alleen de souvenierwinkel open dus na wat foto’s vervolgen we onze weg.

De route voert ons door de binnenstad van Dallas, sterker nog, een stuk eronder door. Vlak daarna een afslag richting vliegveld en we zijn bij het hotel. Opvallend hoeveel Indiërs hier de balie beheren. Nadat we eindelijk op onze kamer komen, is het snel een restaurant zoeken op de tablet. Die wordt gevonden in een BBQ-resatuarant even verderop de weg, maar lopend moet je om en dus een half uur onderweg, dus we nemen de auto en zijn er binnen 4.

Het is even zoeken hoe de procedure van bestellen is. Zelfs de Amerikanen achter ons wachten op wat wij gaan doen omdat ze ook niet weten hoe. Uiteindelijk is het met een dienblad langs de balie, bestellen, ontvangen en betalen. Is heel simpel als je het weet. De mixed platter is de keuze en is eigenlijk teveel vlees. De prijs viel evhter mee en het smaaktte goed. De terugweg is nu 3 minuten en op de kamer nemen we de biertjes die de hele dag in de koelbox hebben geleven met een kilo ijs. Ze zijn goed gekoeld.

Voorzichtig kijk ik naar de weersvoorspelling van morgen. De hele week wordt er al regen, storm of bewolking voorspelt, maar nu is de eerste indruk dat het half bewolkt is. Dus hopelijk krijgen we wat mee van de zonsveduistering. Als het niet mee zit, hebben we in ieder geval nog de honkbalwedstijd van de Texas Rangers.