Never forget the Alamo

Als we wakker zijn en naar buiten kijken, is het bewolkt. Er wordt in de ochtend wat lichte regen voorspelt, maar dat mag de pret niet drukken. Dat doet wel het aanbod bij het ontbijt, dus we gaan naar de buren van IHOP. Het smaakt daar ontzettend goed.

We rijden naar downtown en parkeren de auto voor de hele dag in een garage voor $10. Daar kan je in Amsterdam net aan de parkeergarage in en uit rijden. We lopen naar Alamo Plaza, dat vlak bij het parkeren ligt. We moeten een kaartje halen. Dat is gratis voor de kerk, maar voor de tentoonstelling moet betaald worden. Aangezien dat binnen is, nemen we die optie.

Ik begin met ondertussen wel jong te voelen, want ook hier ben ik een van de jongeren. Het is net of de Zonnebloem op reis is. Kan je nagaan hoe Wessel zich moet voelen. Die geniet echter van de gehele omgeving. Als we naar binnen gaan, is er een bordje dat er een bepaald deel van de tentoonstelling beschikbaar is gesteld door Phil Collins. Ik maak nog het grapje dat de muzikant Phil Collins me zelfs hier blijft achtervolgen (ik vind dat Radio 10 teveel van zijn muziek en dan alleen 4 bepaalde nummers draait). Even later zien we een foto en het blijkt dus echt mijn vriend Phil te zijn :).

Phil is geïnteresseerd in de geschiedenis van de Alamo en heeft ook het verslag van de belegering ingesproken. We lopen nog langs diverse oorlogstuig dat gebruikt is bij de verdediging en beleg van de Alamo. Het blijkt dat de Mexicanen niet echt lieverdjes zijn geweest want niemand van de mannen bleef gespaard. Ook moorden ze 2 maanden later nog een ander regiment uit dat zich had overgegeven. Dit bracht extra manschappen voor het Texaanse vrijheidsleger, dat even later het leger van Santa Anna (Mexicaanse commandant) versloeg onder het mom van: “Never Forget the Alamo”. Er wordt hier echter niet verteld of het Texaanse vrijheidsleger alleen maar uit lieverdjes bestond.

Na de Alamo lopen we door naar de Riverwalk. Dit is een stuk rivier dat door de binnenstad loopt en diverse winkels, kunstgalerijen en restaurants/bars heeft. In een groot winkelcentrum nemen we, ondanks dat we niet in Philadelphia zijn, een Philly Cheessteak. Gelukkig kon je ook kleinere nemen, want de laatste keer kreeg ik die grote niet op.

Na het rondje langs de rivier, wordt het steeds benauwder. De regen is gestopt, maar het is rond de 30 graden en bewolkt, dus zeer benauwend. We besluiten om de binnenstad te verlaten en naar Mission National Historic park te rijden. Hier zijn 4 missieposten (min of meer) bewaard gebleven. Je krijgt hier een goed idee hoe de missiepost Alamo eruit gezien moet hebben.

Na het bezoekje aan de posten, rijden we terug naar het hotel en dan direct door naar de Walmart. Hier slaan we drinken in voor de komende trips en een biertje voor vanavond. want we zaten er bijna doorheen. We eten wederom bij het BBQ restaurant naast het hotel want dat beviel gisteren en ook vandaag is het zeer lekker. Wel besluit ik om de komende weken wat meer groenten te eten. Gelukkig lopen we veel, vandaag iets meer dan 15 kilometer Morgen richting Austin.