Kort ritje

Vandaag beginnen we met een uitgebreid ontbijt. Van geroosterd brood tot breakfast burrito’s, alles is er. Na de buik vol te hebben gegeten, beginnen we aan de korte rit naar Carlsbad.
Gestart wordt met de route door de bergpas die we gisteren hebben overgeslagen. Langs de kant van de weg heb je een geweldig uitzicht over El Paso en daarachter het Mexicaanse Juarez. We kunnen even verderop nog een wandeling maken, maar die is 5 mijl heen en terug en het is inmiddels al 26 graden Celsius. We besluiten door te rijden.
Bij het eerste park langs de weg slaan we af. Eenmaal bij de ingang van Hueco Tanks State Park & Historic Site is er een wachttijd van 60 tot 90 minuten om het park binnen te rijden. Dit doet ons besluiten om terug te keren naar de snelweg en door te rijden naar Carlsbad.
Even verderop kronkelt de snelweg door het Guadalupe Mountains National Park dat inderdaad niet meer is dan wat bergen langs de kant van de weg. Hoewel we iets meer dan de toegestane snelheid rijden, worden we continue gepasseerd door anderen.
Vlak voor Carlsbad ligt het Carlsbad Caverns National Park. Het is drukker dan verwacht, misschien logisch omdat het zaterdag is, maar we hebben hoop dat we toch naar binnen mogen. Vlak voordat we aan de beurt zijn, zijn de dagtickets vergeven en moeten we helaas terug naar de auto.
In Carlsbad hebben we een zeer modern motel en daar regelen we tickets voor de toegang van de grotten voor morgenochtend vroeg. Dit betekent wel dat we vroeg uit de veren moeten want daarna moeten we door richting Big Bend State en Big Bend National Park.