JFK en koeien

Gisteravond een leuke honkbalwedstrijd kunnen zien. waarin het venijn nu een keer aan het begin zat. Voordat we naar binnen konden, vroeg ik aan een oudere meneer of we in de goede rij stonden. Dat stonden we en toen hij merkte dat we niet uit de buurt kwamen, begon het vragenuurtje: Waar komen jullie vandaan (Netherland, hij was alleen op Schiphol geweest), hoeveelste keer een honkbalwedstijd, enzovoort. Hij was wel een beetje verbaast dat dit al mijn 17e MLB stadion was. Ook mijn t-shirt van de Hall of Fame (ben je daar echt geweest? Ja. Oh wat mooi) viel in de smaak.

Voor het begin van de wedstrijd nog even eten, maar bij de ene kassa werken de bankpassen en creditcard wel, bij de andere wordt deze geweigerd. Uiteindelijk kreeg Wessel zijn Chili hot dog en biertje gratis want het was hun fout….

Beide startende werpers werden al in de eerste 2 innings vervangen. De stand was via 0-2 en 5-2, 5-4 voor de thuisploeg. Pas in het midden van de wedstrijd komen de Astros door 2 homeruns langszij en eindigt de wedstrijd in 10-5 voor de bezoekers.

Vandaag proberen te ontbijten, maar meer dan wat toast en een wafel was er niet. Dan maar tussen de middag wat steviger eten. Ik reserveer een parkeerplaats in het centrum, maar eenmaal aangekomen lijkt de parkeerplaats vol. Er is 1 plek die niet aangegeven is als parkeerplaats, maar ook niet een verbod heeft en als ik de auto daar neerzet, is er voldoende ruimte. Ik laat hem staan en bij terugkomst is er geen bon, dus het was legaal parkeren.

We lopen richting Dealy Plaza, daar waar JFK neergeschoten is. Onderweg komen we langs een groot oog, dat zeer goed is nagemaakt. Als we richting Plaza verder lopen, komen we langs wat wegwerkzaamheden. Er wordt asfalt weggefreest en als ik even net oplet, lig ik head first richting 2e honk. Behalve mijn ego is er verder niets beschadigd.

Op Dealy Plaza is het Bookstore Museum dicht, maar we zien wel de plekken op de weg waar JFK geraakt is. Eerst 2 en daarna 1 kruis op de weg geven dit aan. We zien de grassy knoll en de schutting waarachter ook een mogelijke schutter gestaan zou kunnen hebben. Er zijn diverse mensen die hun theorie voor een paar dollars willen delen.

We lopen door naar de Reunion Tower om Dallas van boven te zien. Deze gaat echter pas over 3 uur open en alleen als het weer het toe laat. Er wordt regen voorspelt, maar niet zodanig dat dit een opening zou tegenhouden. Toch gaan we terug richting de auto om iets binnen te gaan doen want die regennbui heeft grote druppels. Gisteren was er 100 km boven Dallas een hagelbui met stenen zo groot als pingpong ballen. Op de terugweg zien we nog een standbeeldengroep van cowboys en longhorns bij de begraafplaats van de eerste bewoners van dit gebied.

We moeten wat groepen zwervers ontwijken, maar komen uiteindelijk bij de auto waarmee we naar Fort Worth gaan. Een groot deel van de oude stad zou daar nog in oude staat zijn. Dat klopt wel, maar binnen in is het merendeel verbouwd tot toeristenval. De ene na de andere zaak verkoopt alleen maar cowboy prullaria uit China. De zaken die we origineel zijn, zijn of dicht of niet te betalen.

We vermaken ons echter wel en zien nog enkele longhorn koeien. Er is ook het oudste rodeo gebouw van de VS uit 1907/1908. Ze waren de eerste met een overdekte hal waar rodeo’s werden gehouden. We kunnen overal komen, behalve in de bak waar de stieren en paarden de cowboys proberen eraf te gooien. Ook de stallen zijn verboden gebied.

Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel en zullen we even op google maps kijken wat we gaan eten zometeen. Morgen richting Amarillo.