Duistere zaken

Als we ‘s ochtends wakker worden, is het nog zwaar bewolkt. Dat belooft weinig goeds voor het bekijken van de zonsverduistering. Ik kijk even op de Amerikaanse buienradar, of beter gezegd, wolkenradar en wat blijkt? In de buurt van het honkbalstadion is het vanaf een uur of 10 tot 4 uur ‘s middags is het daar zonnig.
Met een goed gevoel gaan we ontbijten, alleen veel keuze is daar niet.Na het ontbit gaan we op pad en komen bij de stadions van de Cowboys (NFL) en de Rangers. Ik maak de gevraagde foto’s voor mijn manager en het is eigenlijk wel vroeg en niet echt een uitnodigende plek om te kijken. We gaan terug richting hotel om daar in de buurt te tanken en plannen te maken. Met hulp van de wolkenradar en Google maps kiezen we een nieuwe plek uit. Maar eerst tanken. Daar waar het goedkoop is, raak je waarschijnlijk tijdens het tanken je wielen kwijt, dus we gaan elders. Daar aangekomen zijn er 48 pompen, maar allemaal leeg. Dus door naar de 3e keuze. Toch wel duur, € 0,75 per liter.
Als we bij het punt komen waar we willen kijken, is het inderdaad onbewolkt, maar ook ontoegankelijk. Alleen leden van de jachtclub mogen de parkeerplaats op. Dan toch maar naar de parking van het footbalstadion, Er naast zit een Walmart en hoe we die over het hoofd hebben kunnen zien is nog steeds een raadsel. Voordat we daar parkeren, halen wij bij Popeye’s wat pikante kip en drinken op voor de lunch.
Er staan nog meer mensen te wachten op de dingen die gaan komen, maar we hebben genoeg tijd om de lunch op te eten. Eenmaal klaar komen de eclipse brillen te voorschijn en ik probeer de camera in te stellen. Dat laatste lukt niet goed, dus probeer ik het met de telefoon. Ook dat gaat niet goed, dus dan maar gewoon door de bril naar de zon kijken.
Even later krijg ik een ingeving en lukt het alsnog om foto’s te maken van de maan die voor de zon langs gaat. Als er nog maar 10% van de zon te zien is, schuift er een wolk voor de zon/maan. Het zal toch niet? Gelukkig is deze verdwenen op het moment dat er nog maar 5% zon te zien is.
Het moment dat de maan compleet voor de zon komt is magisch. Vlak ervoor verandert het daglicht eerst naar een gele en daarna een oranje gloed om vervolgens donker te worden. Meteen na dat moment zien we een lichtrand om de verduisterde zon/maan. Ik maak foto’s van de zonnevlammen, maar die zijn niet helemaal scherp. Zal ze later nog wat opfrissen. En na iets meer dan 3 minuten wordt de betovering verbroken en krijgen we steeds meer zon te zien. Het is eigenlijk te kort, maar men weet te vertellen dat dit eigenlijk een van de langste verduisteringen is.
We rijden terug naar het hotel om zometeen weer terug te rijden, maar ik laat de foto-apparatuur niet in de auto achter als we bij het honkbal zitten. Want dat volgt later vanavond nog. Het verslag misschien morgen 🙂.