Twin Arrows

We beginnen steeds meer in de gaten te krijgen dat als we het Route 66 spoor bijster zijn, we een spoor moeten zoeken want daar loopt de weg in 9 van de 10 gevallen gewoon langs. Gisteravond toen we terug kwamen uit het restaurant konden we nog net een plekje vinden voor de auto want er was een Mexicaanse bruiloft en we moeten toegeven, het zag er allemaal heel goed uit. Er zat geen ontbijt bij het hotel, dus we gaan even verder op proberen om bij een diner te eten. Alleen opent deze pas om 10 uur. Dat zijn geen tijden meer voor een ontbijt. Gelukkig is er een grote supermarkt wel open en nemen we verse bollen, gerookte kaas, ham en pindakaas mee. Samen met de jus d’orange smaakt het uitstekend.

We gaan op pad richting Flagstaff en de navigatie wijst een aankomsttijd aan van even over 1 uur. Dat is vreemd, maar we zijn hierbij echter vergeten dat we een tijdsgrens passeren. Het is in Arizona een uur vroeger dan in New Mexico en 9 uur vroeger dan in Nederland. Maar bij deze tijd zitten niet de stops, we vertrouwen er dus op dat we pas na de gewenste inchecktijd in het hotel zijn. We zigzaggen wederom rond een Interstate en komen na een klein anderhalf uur bij Painted Dessert en Petrified Forest National Park. Het eerste deel is een kleine loop van een woestijn met bergen en heuvels met verschillende lagen gesteente. Dit lijkt alsof iemand de lagen een andere kleur verf heeft gegeven. Dit gebied is een paar honderd mijl groot richting het noorden, dus wij concentreren ons maar op het gebied dat wij zien.

Aan het einde zien we nog een stukje route 66 met een oude auto en een bumper die tegen een steen is bevestigd. We steken via een viaduct de interstate over en komen in Petrified Forest. Hier zijn bij de eerste 2 stops nederzettingen van de Indianen die hier gewoond hebben. Er is een steen met een tekening erop en als het zomer wordt, dan schijnt de lichtinval van de zon door een andere steen precies op die tekening. Even verderop is de “Newspaper Rock” met vele tekeningen die een verhaal zouden vertellen. Ik heb veel strips gelezen, maar deze ken ik in ieder geval niet.

We rijden verder het park in en zien her en der verspreid stukken boom. Het lijkt gewoon hout, maar als we er op kloppen dan blijkt het toch steen te zijn. De bomen die hier vroeger hebben gestaan waren groot en stonden bij kalkrijk water met schelpdieren. Als er een boom in het water viel dan versteende deze door het kalk in het water en de schelpdieren. Dat het lijkt dat de stukken boom door iemand neer zijn gelegd is te vergelijken met het gooien van een krijtje op de grond. Deze breekt, Dat is met de bomen ook gebeurd.

Na het nationale park komen we langs oude Indiaanse steden en het enige dat daar nog aan herinnert zijn de vervallen Trading posts. De bekendste is Twin Arrows. Deze 2 pijlen stonden naast een trading post, maar de voorkeur van de Indianen gaat nu uit naar de casino’s en de rest vervalt in ruines. Na Twin Arrows buigen we nog een keer af richting Flagstaff waar we om 5 over 3 voor de receptie staan om in te checken. Ik was in de badkuip even snel 2 korte broeken, want in tegenstelling tot Nederland is het hier nog geen herfst. De meeste dagen wordt de 30 graden gemakkelijk gehaald.

Na de was eten we even in de Outback en er gaan zelfs groenten in bij iedereen. Terug in de hotelkamer proberen we een zender te vinden zonder American Football, maar dat lijkt schier onmogelijk op een zondag in september. Morgen de Grand Canyon voor nu maar iets op Youtube denk ik.