Cowboys, Indianen en Mexicanen

Toen we gisteravond in het hotel terugkwamen was er een reunie van de “class of 1968” in het hotel. Het was een aardig gezelschap dat nogal wat geluid maakte en er stond een band op te warmen, maar eenmaal in de hotelkamer, of beter gezegd in de suite, was er niets meer te horen van het geluid dat geproduceerd werd. Prima isolatie dus. We ontbijten bij Ihop en de koffie is voor Amerikaanse begrippen sterk, dus lekker. Ik neem 4 kopjes bij mijn ontbijt verzameling (ei, ham, bacon, worstjes, pannekoeken en rosti) en laat het me smaken.

Na het ontbijt kunnen we meteen Route 66 op want die loopt voor het hotel langs. Via een heuvelachtig terrein komen we in Albuquerque  aan. Hier gaat het even mis met de navigatie maar door wat waypoints weg te laten komen we toch weer op de route terecht. Dit is niet te missen want langs de weg en erboven staan diverse Route 66 aanduidingen. Even buiten ABQ (Albuquerque) komen we weer op een bekende weg, de frontage road langs de Interstate en landinwaarts. Het landschap gaat over in rood gesteente dat ons bekend voorkomt.

We stoppen even bij een Indiaanse souvenirwinkel om te plassen en nemen, dat is een voorwaarde van de winkel: toiletten alleen voor klanten, 2 t-shirts en de ontbrekende magneet van New Mexico mee. Deze laatste was wel even zoeken in de mandjes, maar uiteindelijk toch gevonden. We lunchen even met de vleeswaren en brood dat we nog hadden van gisteren in het zonnetje samen met een lekkere jus d’orange. Als we door rijden zien we de ene goederentrein na de andere. Deze zijn erg lang, de langste was 121 wagons met een zeecontainer erop lang. Dit werd getrokken door 2 locs en 1 aan de achterkant om in de bergen te kunnen remmen.

Het is een korte rit dus we komen om 14:30 uur plaatselijke tijd aan bij het hotel in Gallup. Het is een hotel dat door diverse beroemdheden is bezocht en houdt het midden tussen ouderwets en nostalgisch. We krijgen 2 sleutels, maar slechts 1 kamer. We lopen deze echter straal voorbij, maar als we hem vinden ontdekken we dat we in de kamer genaamd “John Wayne” slapen. We zetten de koffers neer en lopen richting “downtown” om de muurschilderingen te zien die de stad rijk zou zijn. We vinden ze redelijk gemakkelijk na bijna een mijl lopen, maar het maken van foto’s wordt bemoeilijkt door de laagstaande zon die bijna iedere keer recht achter de beschildering hangt.

We lopen terug en rijden naar Applebee’s voor het avondeten. De keuze die gemaakt kan worden varieert van pasta tot steak en salade tot hamburger. We kiezen voor 3 verschillende biefstukken en een hamburger met een toetje (ijs en chocoladecake) erna. In het hotel kijken we honkbal en dat was al moeilijk want het is Football zaterdag. Van ‘s middags tot ‘s avonds college en NFL. Dit is voor ons lastig te volgen, we weten niet welke teams goed zijn en de lange onderbrekingen breken ons af en toe ook op. Gelukkig zijn er dan nog altijd de cheerleaders. Welterusten.