St. Louis Blues?

Na de behoorlijk grote pizza van gisteren probeer ik in het hotel wat te lezen, maar de batterij van mijn tablet is leeg en er zit geen aansluiting bij het bed. Ik kijk dus maar wat honkbal, maar even later draai ik me maar om om te gaan slapen. Even voor 7 uur wordt ik wakker en doe de computer aan voor de livestream van onze softbaldames. We worden vanuit Haarlem begroet en wel moet ik even de heren erop wijzen dat we niet in Chicago zitten maar in Springfield en met 4 man kijken niet met 2.

De dames winnen makkelijk en wij gaan ontbijten. Het is niet veel qua hoeveelheid, maar er zijn eieren op 2 manieren gebakken, pannenkoeken, bacon, yoghurt, koffie, jus d’orange, brood, bagels en nog enkele andere zaken. In tegenstelling tot andere hotels is het zeer goed te eten. We pakken de auto weer in, checken uit en gaan op weg naar St Louis. Het is minder interessant dan gisteren, maar dat mag de pret niet drukken.

De weg loopt voornamelijk in de buurt van de Interstate en pas bij de dorpjes en steden wordt het leuk. Zo komen we door een dorp waarbij de weg een schelpenpad is en weer bij een ander stadje zien we een gerestaureerde Shell benzinestation. Na een klein uur rijden maken we een kleine omweg naar een diner met candy store. Hier buiten staan een roze olifant, een grote driewieler, enkele reuzen en een ” klein”  ijsje. Je kan er ook souvenirs kopen en ik neem een t-shirt mee.

We vervolgen onze weg en komen al snel in de omgeving van St Louis en Missouri. We maken nog een kleine omweg naar de Chain of Rocks bridge. Vroeger ging route 66 hier over heen, maar dat is met de huidige auto’s te gevaarlijk. Er zit een 45 graden bocht in. Daarnaast is de brug niet meer berekend op de zwaardere auto’s. Het is een eind lopen naar de bocht in de brug en meer dan 30 graden buiten, dus we lopen zo’n 50 meter over de brug en keren terug naar de auto.

Als we verder rijden zien we de kenmerkende boog van St. Louis voor ons tezamen met de rest van de skyline. In de route zat nog de weg naar de parkeergarage omdat we een wedstrijd zouden kijken van de Cardinals, maar die is verplaatst naar de avond. We rijden het blokje en gaan door naar het hotel dat nog een aardig eind van het centrum ligt. Het is wederom een Best Western en de kamer is goed. We hebben nog even contact met een oud pitcher van de honkbal en spreken met hem af in de buurt van het stadion.

Mogen zal ik de rest vertellen als we terug uit het centrum en de honkbal zijn.