Hernieuwde kennismaking met New York

Over net iets minder dan 11 uur worden we opgehaald door de taxi om ons naar Schiphol te brengen. Vanaf daar vliegen we eerst richting het oosten, naar Frankfurt. Vanochtend ingecheckt en ik kon meteen de stoelen kiezen. Helaas waren de gewenste stoelen (die bij een nooduitgang met extra beenruimte) niet beschikbaar. Ook waren er geen 4 stoelen naast elkaar. Dus nu maar 2 stoelparen achter elkaar gekozen, het is maar voor een uurtje.

Op Frankfurt hebben we dan 2 uur om over te stappen op de Airbus A380-300 naar New York. Ook hier hebben we geen stoelen kunnen bemachtigen met iets meer beenruimte, maar we hebben een alternatief: 4 stoelen bij elkaar op het upperdeck. Hier zijn slechts 20 rijen waarvan er 5 voor onze prijsklasse zijn. Het is hier dus een stuk rustiger dan op de beneden verdieping met zijn 45 rijen alleen maar economy class.

Vliegen op 11 september richting New York is ook nieuw voor mij. Ik ben 1 keer van New Orleans naar San Francisco gevlogen op deze dag, maar dat was in 2003, vlak na de aanslagen. Het zal richting ons hotel op Manhattan druk zijn want we logeren op 10 minuten lopen van de vroegere Twin Towers. We wachten het af. Intussen komen de emails van de taxi binnen als herinnering aan de reis dus dat komt wel goed.

Het is nu nog de wekker zetten en dan de toilettas in de koffer en deze computer in de handbagage. Ik ben er helemaal klaar voor. Dat blijkt ook als ik rond 3:50 uur wakker wordt, dus nog ruim voor de wekker. Ik ga niet meer slapen, drink wat oploskoffie en eet het laatste broodje dat in huis is. Om even over 5 uur ga ik naar beneden en de overige 3 heren komen bijna gelijkertijd met mij voor de deur aan. Het wachten is dus nog op de taxi die om 5:15 uur zou komen. Ik bel maar even om 5:25 uur waar ze blijven en dan blijkt dat de chauffeur op Schiphol staat te wachten. Uiteindelijk zijn we even na 6 uur op Schiphol.

We zijn snel door de bewaking en dan moet ik als we bij de gate zijn nog even terug. Doordat ik voor de camera een busje met schoonmaakmiddel in de tas heb laten zitten wordt ik uit de rij gehaald. Bij het inpakken vergeet ik vervolgens mijn sleutels. Als ik weer bij de beveiliging ben, glimlacht de dame heel lief naar me en overhandigt me mijn sleutels.

De vlucht naar Frankfurt is snel, de overstap wat minder. We moeten ongeveer 2 km van het punt van afzetten door de bus naar het vliegtuig lopen (waar we net ook stopten met het vliegtuig waar we uit kwamen). plus nog een controle van de tassen (met wederom problemen met de vloeistof) en een paspoort controle. Dan mogen we eindelijk de A380 in op de boven verdieping. De dame voor me staat continue op, en gaat bij terugkomst niet zitten maar ploft gewoon neer. Dat is dan ook het enige dat tegen zit.

We komen na 8 uur vliegen op JFK aan en mogen via de bovenkant van het vliegtuig er voor uit. Dit helpt want we zijn de hele economy class en het halve Chinese vliegtuig naast ons voor bij de immigration desk. Ik ben de anderen in een keer kwijt want na mij mogen ze in een keer naar een andere rij. Ik ben echter sneller want als mijn paspoort wordt gescand, krijg ik nog niet eens een vraag maar meteen een stempel.

We hebben een taxi busje naar Manhattan en die laat ons ongewenst al toeterend heel Manhattan zien. Een 2 uur later zijn we bij het hotel, mede door het zeer drukke verkeer vanwege 9/11 herdenkingen. We gaan even verderop eten bij Petisco en nemen daarna de metro naar Times Square. We lopen even heen en weer en daarna meteen terug naar het hotel want de vermoeidheid slaat toe. Ik douche even en hoop morgenochtend (bij jullie middag) weer fris naar het memorial te gaan en hopelijk naar de Mets, er wordt namelijk regen voorspeld.