GPS files route 66

Een feit blijft dat route 66 als (snel)weg niet meer bestaat. De route echt volgen is dan ook moeilijk. Het wordt nog moeilijker omdat er discussie bestaat over wat nu de “echte” route is. Er zijn stukken van voor 1928, voor 1937 en na 1937. De meeste stukken van voor 1928 zijn compleet vergaan of zijn onderdeel geworden van de andere stukken. Ik kon dan ook niet GPS routes vinden die te downloaden waren voor mijn GPS programma. Ik gebruik de commerciële, wereld versie die ik voor nog geen €25 heb aangeschaft. Dit programma gebruikt de TomTom kaarten, heeft Lane Assistance (heel erg handig heb ik gemerkt in de USA) en verkeersinformatie (mits er een data verbinding is). Voor dat bedrag heb ik levenslange (tenminste zolang het programma bestaat) updates van het programma, kaarten van alle landen en de updates hiervan.

Met behulp van de website Historic 66  en ITN converter (ITN) GPS routes aangemaakt. Ik zet ze hieronder neer voor diegene die hier naar op zoek zijn. Let wel: dit zijn routes met de hotels die wij geboekt hebben. Via ITN converter zal je het begin- en eindpunt moeten aanpassen aan de hotels die jij bezoekt. Tevens proberen we de meest dirt roads te vermijden. Als er dus een keuze is, dan zal er meestal voor de meest comfortabele weg gekozen worden. Mocht je geen Sygic gebruiken, dan kan ITN converter ook gebruikt worden om de route te converteren naar bv TomTom, open source, Garmin, Mapfactor, enzovoort.

Een laatste opmerking: de routes zijn nog niet gecontroleerd. Dit zal pas tijdens onze trip in september gebeuren. Wellicht zijn er nog aanpassingen nodig, maar we hebben diverse boeken en krijgen nog een roadmap van de reisorganisatie.

De routes staan hierin:

gpxroutesusa2018