Route 66 inclusief New York (2018)

De keuze voor dit jaar is gevallen op een combinatie van New York en Route 66. Hierdoor gaan we binnen 1 vakantie van Coast to Coast. Op 11 september vliegen we vanaf Schiphol eerst naar het oosten, naar Frankfurt om vandaar naar New York (JFK) te vliegen.

U.S. Route 66 of beter bekend als kortweg Route 66 (US66) was een historische autoweg (US Highway) in de Verenigde Staten, die begon in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. US66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. De weg wordt ook de Will Rogers Highway genoemd.

In 1985 werd US66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway Systemhet langeafstandsverkeer had overgenomen. Veel toeristen volgen nog steeds het oude traject van Route 66, wat nu vanaf Chicago via de US55 naar St. Louis loopt. Vanaf daar gaat de weg over in de US44 tot aan Oklahoma City, vanwaar de US40 het grootste deel van de oorspronkelijke route volgt, tot in Barstow. Vanaf daar kan men het laatste stuk over de US15 volgen om via San Bernadino naar Santa Monica te rijden. (Dank aan Wikipedia)

Echter doen we eerst de city that doesn’t sleep aan: New York. Door deze combinatie en de vlucht via Frankfurt is de reis uiteindelijk goedkoper geworden dan oorspronkelijk op internet stond. Dank zij het meedenken van het reisbureau GoAmerika zijn we goedkoper uit en hebben we 2 extra dagen in de States.

We zullen proberen de route zo goed mogelijk te volgen, maar we zijn er van bewust dat er delen van de weg zijn verdwenen. Na Flagstaff draaien we tevens even van de route af om de laatste paar dollars die nog over zijn in Las Vegas in te zetten op rood, of zwart, of rood, toch zwart…. eh laat maar. Berooid of stinkend rijk gaan we dan terug richting de route voor de laatste etappe naar Los Angeles.

Naast de geweldige natuur en de grote steden die we tegen zullen komen, bezoeken we ook 4 wedstrijden MLB honkbal: Marlins @ Mets (New York), Reds @ Cubs (Chicago), Dodgers @ Cardinals (St. Louis) en Athletics @ Angels.

Met dit 8e bezoekje aan de States ben ik over de helft van de 50 staten, heb ik bijna de helft van de MLB stadions gezien en heb ik 23 van de 31 teams zien spelen. Nog een paar jaar en dan hoop ik ze allemaal te hebben gezien.

De route wordt: