Trail Ridge Road

Ik word diverse malen wakker nadat ik vroeg was gaan slapen. 25 uur doorhalen gaat je toch niet in de koude kleren zitten. Om 6:15 is het dan toch klaar. Ik ga naar het toilet, check de sociale media, douche en we zijn rond half 8 klaar voor het ontbijt. Dit is klassiek Amerikaans: geroosterd brood met een gekookt ei (koud, als je hem warm wil dan even in een bak heet water leggen), koffie (voor de verandering zeer smaakvol), zeer zoete yoghurt en jus d’orange.

Net voor half negen vertrekken we naar Nederland met als tussenstop de Walmart voor een koelbox en drinken. Helaas voor ons is de Walmart verdwenen (en dat is een prestatie) en ook kunnen we later niet door rijden naar het plaatsje Nederland. Er zijn weg werkzaamheden en we mogen er niet langs. Dus met een omweg weer richting Idaho Springs en verder om de Trail Ridge Road te rijden.

Deze scenic route is mooi, maar eigenlijk zit ik me een beetje te ergeren aan het rijden van sommige bestuurders. Vol op de rem als het bordje 20 mijl/uur aangeeft terwijl de bocht makkelijk is of meer aandacht voor de telefoon dan voor de weg. We letten maar wat meer op de omgeving en soms maken we gebruik van de kick down van de auto om een treuzelaar te passeren. Door de omweg hebben we geen tijd om een trail te lopen, maar de meeste parkeerplaatsen zijn overvol. Op de meeste uitkijkpunten is het zoeken naar een plekje. Verbazingwekkend is dat we voor het eerst dieren zien die even daarvoor vermeld werden op een bord. Jammer genoeg geen kans om een foto te maken want het was direct na een bocht en geen mogelijkheid te keren.

We zijn met bijna 30 graden uit Denver vertrokken, dus in korte broek. Eenmaal boven bij het Alpine center (ruim 3300 meter) is het toch echt koud met een temperatuur van 5 graden Celsius. De trui achter uit de auto doet wonderen. We rijden inmiddels ook al in het Rocky Mountain National Park. Net na de uitgang buigen we af en laten we Fort Collings rechts liggen en rijden over b-wegen ricthing Ceyenne, Alleen de laatste 40 mijl gaan met 75 mijl/uur over de snelweg. Het regent inmiddels een klein beetje (druppels van 3 cm groot) en het merendeel blijft lekker rechts rijden waardoor wij snel bij het hotel zijn.

We checken in en blijken niet de enige Nederlanders te zijn. We checken even of Cheyenne een Walmart heeft. Dit blijken er 2 te zijn. We pakken de makkelijkste weg naar een van deze. We zijn daar sneller met het doen van de boodschappen dan met het afrekenen. Als we vertrekken hebben we een koelbox, water, sprite en bananen. Eenmaal terug in het hotel meteen door naar de Outback voor 3 pints Fosters (pp), een sirloin steak en wat groenten (sla, broccoli) voor mij en patat voor Frans.

Het is nu even na 9 uur en ik twijfel of ik 11 uur wakker mee maak. Morgen de rit naar Rapid City waar we 2 dagen verblijven. Met Mount Rushmore en Crazy Horse memorial als tussenstop.