Plathoofd

We hebben geen onweer gehad, dus de jarige Frans moet het doen zonder lichtshow. We hebben goed geslapen en op de vertrouwde tijd (rond 7:45 uur) gaan we naar het ontbijt. Er is zowaar roerei en vlees patties. De laatste laat ik liggen want ten eerste vind ik ze niet lekker en ten tweede krijg ik op de een of andere manier last van mijn maag van die dingen. Dat heb ik in Nederland ook als ik bij MacDonalds een hamburger neem, maar dat is ook al een aantal jaren geleden.

Na het ontbijt even naar de Walmart voor bananen, broodjes en Gouda kaas, wat hier niet altijd hetzelfde smaakt als in Nederland. We zijn er immers achter gekomen dat we niet altijd in de buurt van een stad zijn of elders wat te eten kunnen scoren als het lunch tijd is. Omdat we vandaag broodjes hebben, zien we nu natuurlijk wel genoeg eetmogelijkheden. De Gouda smaakt overigens zeer goed.

Vandaag kunnen we 2 mogelijkheden tot aan Flathead Lake volgen. We kiezen voor de bosrijke route door Flathead Forest. Voor het eerst in tijden zien we na een waarschuwingsbord voor herten daadwerkelijk een hert. Helaas pas als we er met 70 mijl/uur langs komen want zo’n beest zie je niet zo snel in het verdorde gras. In de verte zien we de regenwolken als een deken over de bergen liggen, maar voorlopig blijft het nog bij enkele druppels.

De weg gaat op en neer langs de bosrijke omgeving en we zien weinig andere auto’s onze kant op gaan. In een afdaling komen we bij een meer uit dat een hotel op een eiland heeft. Misschien een optie voor een volgende keer? Wat later komt de regen met bakken uit de lucht en ik rij wat voorzichtiger. Even later komen we bij het Zwanenmeer, maar ik vermoed dat Tchaikovsky een ander meer in gedachten had bij het composeren. We zien overigens ook geen ballerina’s .

Vanaf het Zwanenmeer bereiken we Flathead Lake bij Big Fork. Een mooi plaatsje met enkele oude, western style huizen. In plaats van nu rechtsaf te gaan naar Kalispell, slaan we linksaf en nemen we een rondje om het meer. Een rondje van 85 mijl maar we zien veel leuke dorpjes en hebben continue een mooi uitzicht over het meer. Als het weer beter was geweest, dan had het meer vol met watersporters geweest. Echter nu is het zo goed als leeg.

Na het rondje om het meer is het nog een klein half uur naar het hotel en daar zijn we net op tijd om de 2e helft van de Champions League wedstrijd te luisteren. Even lukte het om via een VPN verbinding te kijken, maar het draadloze netwerk in het hotel werkt niet echt mee. Morgen gaan we Glacier National Park in. Hopenlijk is het dan beter weer.

foto’s: