Mile high airport

Het is even voor 5 uur als mijn wekker gaat. Ik sta op, druk op de aan knop van het koffiezet apparaat en ga douchen. Eenmaal afgedroogd staat er vers gemalen koffie klaar en kan ik ontbijten. Na het ontbijt het filter in een plastic zakje en hiermee geen afval dat kan gaan rotten en ruiken als ik terug ben. Mijn vervoer zou om 5:45 klaar staan, dus ik ga om 5:35 naar beneden omdat de chauffeur net als ik is: beter 5 minuten te vroeg dan 10 seconden te laat. Buiten zie ik een bekende auto staan, maar geen chauffeur. Die komt echter meteen aanlopen. We halen Frans op en komen ruim op tijd op Schiphol aan.

We pinnen even snel wat dollars want we weten niet of we snel een bank kunnen vinden. We hebben immers al bericht gehad dat de vlucht uit Frankfurt een uur vertraging heeft. Op Schiphol gaat alles wel goed en op Fraport vertrekken we een uur later dan gemeld was. Hier wordt een kwartier van ingehaald. Ik kijk de eerste 2 Star Wars films en de zeer goede Nederlandse film Michiel de Ruyter. De dreamliner waar we mee vliegen heeft een systeem dat de ruiten kan verblinden. Hiermee wordt het zonlicht aardig gedimd. Ik laat een van de stewardessen raden uit welk Britse streek ik kom want volgens haar heb ik een Engels accent dat ze niet weet thuis te brengen. Na enkele minuten meld ik dat ik met veel Engelsen werk, maar toch uit Nederland kom.

Eenmaal geland op Denver International airport lopen we richting Immigratie. Er staan machines, dus bijna geen rijen. We zijn er dus zo doorheen. Even het briefje aan de “officer” geven, zeggen dat het vakantie is en je krijgt (in mijn geval) je 10e stempel. Het is even vragen waar we heen moeten voor de bus naar Alamo, maar hierna zijn we heel snel op weg. Door gebruik te maken van Skip the counter kunnen we meteen in een SUV stappen. Toeval (?) is dat deze OAK als eerste letter combinatie heeft. Voor de rest was dit de meest recente auto, Dodge Journey, die “slechts” 8500 mijl op de teller heeft. Echter geen navigatie, maar dat lossen we op door gebruk te maken van een oude telefoon.

We zijn rond 4 uur, plaatselijke tijd, bij het hotel en checken in. Even opfrissen en door naar Coors Field. In het centrum rijd ik een parkeer garage in, maar dit is de verkeerde. Gelukkig worden we naar buiten geholpen zonder kosten.

De wedstrijd tussen de Rockies en de Cardinals begint goed. Een homerun in de eerste inning van de Rockies en een punt in de 3e inning voor de  Cardinals zetten de 2-1 uitslag al vroeg op het bord. Vanaf de 5e inning kijgen we het qua slaap moeilijk en zitten we te knikkebollen. Het spel is ook niet spectaculair. Gezapig gaat het naar het eind en blijft het dus 2-1.

We lopen terug en zijn met de auto snel terug in het hotel. Even voor 10 uur ‘s avonds slaap ik al. Het is een lange dag geweest.