Rotsen en forests

Het is vandaag een rustige route. We hadden via Salt Lake gekund, maar de extra 200 mijl was geen optie. We beginnen om de hoek bij een park waar 4 bogen van hertengeweien zijn. Het is een klein park en we gaan na het maken van foto’s door.

Omdat er vandaag geen ontbijt bij het hotel is, rijden we in Jackson naar het Virginian Family Restaurant. Het is druk en na een minuut of 10 mogen we aan tafel. Er is veel keus zonder dat het veel kost. Ik neem yoghurt met granola en vruchten, Frans wederom ei, toast, hashbrown en bacon. Het smaakt goed en we gaan, na betaald te hebben, op pad.

We willen eerst naar South Park, maar dit is slechts een gehucht en een straat zonder naambordje. Tenminste, niet dat ik kon vinden. We rijden door naar Alpine door de laatste resten van de bergen en bossen die bij Teton horen. Alpine is een kleine plaats die ook aan de voet van de Alpen had kunnen liggen. Waarschijnlijk komt de naam daar ook vandaan. Op een van de laatste stukken berg na Alpine zien we diverse gedenkstenen die wijzen op de trek naar het westen. Aangezien de auto al moeite heeft met het glooiende landschap, heb ik eerbied voor de pioniers die hier met de huifkar overheen trokken.

Na Alpine volgen plaatsjes als Grover, Etna en Smoot. Meer dan wat huizen langs de weg zijn het niet. Bij Geneva kruisen we de grens met Idaho om bijna 2 mijl later weer in Wyoming te zijn. Bij Cokeville hebben we de mogelijkheid om de bergen in te rijden, maar moeten dan wel enkele mijlen over ongeasfalteerde wegen. Aangezien ik vandaag als rustdag voor het rijden heb afgeroepen, rijden we gewoon door.

Even voor Kemmerer zien we een bordje met: Fossil National Monument Butte. Nu is Butte een flink aantal mijlen ten noorden van hier, dus we hebben een vermoeden dat we hier geen bezoek aan kunnen brengen. Echter betekent butte ook een steile heuvel met platte top, dus even later slaan we af naar het National Monument. In het visitor center maken we gelijk gebruik van het toilet en zien vele fossielen die hier gevonden worden. Na het korte bezoek, het is immers geen groot centrum, proberen we de scenic route maar na enkele honderden meters over een helling van 17% over grind draaien we bij de eerste beste mogelijkheid om.

Bij het duo plaatsje Kemmerer/Diamondville stoppen we even op de parkeerplaats voor een kerkje om een broodje kaas te maken. Als we daar mee bezig zijn, stopt er een Sheriff wagen naast ons en stapt er een agent uit. We schrikken even, maar de agent steekt de weg over naar een garage. We besluiten geen riscico te nemen en eten het broodje al rijdend op.

Het is iets meer dan 86 mijl naar Rock Springs, het eindpunt voor vandaag en de eerste 80 zijn hetzelfde: een grote vlakte. Pas in de buurt van Rock Springs wordt het landschap interessanter. Rock Springs ligt naast de Flaming Gorge National Recreation Area dat gevormd is door een dam te plaatsen in een canyon. Wellicht een optie voor morgen. Eenmaal in Rock Springs zijn we snel bij het hotel. Er zit een sportbar naast het hotel waar we ook kunnen eten. Ik denk dat we vandaag niet veel verder komen dan daar.

foto’s: