Rocky Mountain

Na gisteravond de deur van de hotelkamer wagenwijd open te hebben gehad, was het tegen 11 uur eindelijk een keer wat minder warm op de hotelkamer. De airco was stuk. Nu is dat niet een probleem, maar wel als het warme lucht blaast. Uiteindelijk wisten we het blazen uit te krijgen, maar de warmte bleef. Gelukkig werd het in de nacht koeler en deden de “luxaflex ramen” boven de deur hun taak. Er kwam koude lucht binnen. Bij het uitchecken bleken er meer mensen met dezelfde klacht te zijn. Bij het ontbijt zowaar bacon, echter geen andere eieren dan hard gekookte. Gelukkig hadden we nog wat kaas over.

We moeten vandaag naar Estes Park bij Rocky Mountain NP. Het maakt niet uit welke route we nemen, het blijft een goede 400 mijl. We kiezen voor de route langs Flaming Gorge, Vernal, Dinosaur en dan door naar Rocky Mountain. We beginnen echter met een kleine omweg via het historische oude centrum van Rock Springs. Langs de weg zien we een Nederlandse vlag (met Netherlands eronder). Daarna keren we, tanken we en langs de Flaming Gorge rijden we op een butte (zie gisteren). Links en rechts van ons diepe dalen, maar gelukkig is de vlakke top (volgens de Amerikanen dan, wij zouden het gewoon heuvelachtig noemen) ruim 200 meter breed. We komen langs diverse vergezichten uiteindelijk bij de dam uit die de gorge gevuld heeft met water.

We nemen enkele foto’s bij de dam en vervolgen de weg richting Vernal. Eenmaal daar in de buurt blijkt maar weer dat daar veel opgravingen van dino’s zijn geweest. Men maakt reclame met alleen maar dino’s in alle maten en soorten. Eenmaal voorbij Vernal houdt het niet op want terug in Colorado gaat de weg langs de plaats Dinosaur en Dinosaur National Monument. Dat is overigens nog knap lang. We stoppen niet in het park omdat we een aardig eindje moeten rijden en er 2 jaar geleden al zijn geweest. Hierna is het 85 mijl niemandsland, op wat tegenliggers, 1 gepasseerde auto, 1 passerende auto en wat dorpjes na dan.

In Graig stoppen we bij de Walmart voor broodjes, kaas en bananen. Daarna zijn we weer in bergachtig gebied. Als we het nationale park Rocky Mountain inrijden is het hier wel druk. Bij een parkeerplaats staat veel volk en er schijnen beren in de bosstrook op 400 meter afstand te zitten. We kijken even mee, maar zien niets. Aangezien het niet de elanden zijn die we nog missen in het rijtje van gespotte dieren, rijden we verder. Via de Trail Ridge Road komen we weer boven de boomgrens en passeren het hoogste punt van de weg op 12183 feet (3713 meter).

Daarna gaat het niet zo snel naar beneden als gewenst, maar uiteindelijk komen we aan in Estes Park. Eenmaal bij het hotel vind ook deze receptioniste mijn paspoort heel mooi gekleurd. We krijgen de eerste kamer op het complex en met even lopen zijn we bij een restaurant. Het laatste avondmaal van deze reis op Amerikaanse bodem smaakt zeer goed. Morgen weer terug naar huis. Maar we hebben tijd zat. De auto hoeft pas om 14:30 uur terug te zijn.

foto’s: