IJskoud onderweg naar de zon

Ook vandaag zijn we vroeg op pad. We hebben op de website, toen die eenmaal geladen was, kunnen zien dat de weg Going to the Sun Road afgesloten is. Toch zullen we eerst naar West Glacier rijden om te kijken hoe ver we kunnen komen. Vanaf de westelijke ingang rijden we langs een gletscher meer het park in. Veel verder dan Avalanche Creek komen we niet.

Toch hebben we wat mooie plaatjes kunnen schieten van het meer. We zijn overigens niet de enige die terug moeten, maar heel veel bezoekers kiezen er voor om hiet een wandeling te maken. Wij besluiten echter toch te keren en via de normale weg naar de oostelijke ingang bij St. Mary te rijden. Voor we daar komen, nemen we eerst een afslag naar Two Medicine. Deze doodlopende weg komt uit bij een ander meer. Na een bocht storen we een adelaar in zijn duikvlucht voor eten en voor we een foto kunnen nemen is deze alweer in de wolken verdwenen. Er staan bij het meer veel mensen naar een steile berghelling te kijken, maar ondanks alle aanwijzigingen en een verrekijker, zien we de berg geiten zelf niet.

We keren om bij het meer en rijden door in de richting St, Mary. We stoppen even bij de Running Eagle Falls, waar we met een 5 tal minuten lopen aankomen. De waterval valt achter wat rotsen en na enkele foto’s gaan we terug naar de auto en rijden verder. Hierbij komen we echter op een stuk onvervalste wegwerkzaamheden. Over een stuk van bijna 4,5 mijl mogen we achter een begeleidende wagen over zand, klei en grind onze weg vervolgen. Ondertussen rijden er kiepwagens langs en diverse bulldozers. Dit duurt ongeveer 15  minuten voor we weer echt asfalt onder de wielen hebben. Daarna hebben we wat last van de trage voorgangers, maar bij de passing zone rijden we weer voorop.

Vanaf de oostelijke ingang zijn we redelijk vlot bij de Logan pass waar de weg ook afgesloten is. We maken hier gebruik van het toilet en rijden terug. Nu stoppen we wel bij de diverse stops omdat deze nu allemaal aan de goede kant van de weg liggen. Na het verlaten van het park hebben we nog de wegopbreking waar we 10 minuten moeten wachten tot we onder begeleiding verder mogen. We zijn uiteindelijk na 6 uur in het hotel terug en zien dat er niets aan de kamer is gedaan. Gelukkig hebben we nog genoeg handdoeken en het scheelt mij werk om de lakens los te trekken.

We lopen wederom naar de Ierse Pub voor een uitstekende maaltijd met enkele alocholische versnaperingen. Morgen terug naar het zuiden waar we hopelijk wel een beetje internet hebben.

foto’s: