Hete bronnen en wilde dieren

We hebben vandaag een keer echt ontbijt. Gebakken eieren met toast, rosti en bacon. Zowaar smaakt de koffie ook redelijk goed. Het begin is goed. We rijden voor half negen het park in, maar het is zaterdag, dus druk. Zelfs nu al. We zijn het park nog geen 10 mijl binnen of we zien al een reigerachtige vogel, maar hij ziet er iets anders uit dan onze blauwe reiger. Aan de andere kant van de weg, hoger op de berg zijn enkele grote herten, elk worden ze hier genoemd. Dit is een goed begin van de dag. We rijden verder en nog geen mijl verder zien we nogmaals 2 keer een elk.

We kunnen nu wel via Norris direct naar Mammoth en we doen dat dan ook. We komen langs Gibbon Falls en Roaring mountain die aardig stil is. Het weer varieert van regen die over gaat in sneeuw en sneeuw die overgaat in regen. Uiteindelijk blijft het aan deze kant van het park licht sneeuwen. Via Indian Creek komen we bij Mammoth Hotsprings aan.

Hier zijn enkele terrassen te zien waarbij een hete bron plateaus vormt. Het zijn krijtkleurige plateaus en het water varieert van groen via oranje tot wit. We zijn eerst een stukje aan het lopen als we ontdekken dat we ook met de auto er langs kunnen. Dit laatste doen we, maar dan moeten we nog wel even terug. Dat doe ik alleen want degene die net nog zei dat het maar iedere keer een klein stukje lopen is, vind het nu te ver. Als ik dit tegen hem zeg, vraagt een vrouw of we geen ruzie willen maken. Je komr ook overal Nederlanders tegen..

Met de auto maken we diverse stops en we zijn er toch redelijk snel doorheen. Vanaf Mammoth is het een kleine 20 mijl naar Tower Junction. We weten dan niet dat deze pas daar op dat moment gesloten is vanwege de sneeuwval. Even voor Tower Falls staat er heel veel volk langs de kant en zodra het kan, zet ik de auto in een parkeervak. We lopen een kleine 100 meter terug en worden gewezen op een zwarte beer die op een berg loopt. Met mijn telelens kan ik hem mooi op de korrel nemen. Onze dag kan niet meer stuk. Bij Tower Falls horen we dat de weg net sneeuwvrij en dus berijdbaar is. Dat scheelt weer terugrijden.

Na het bezoek aan de waterval komen we langs een grote kudde herten (inderdaad wederom elk) en het is druk. Ik rijd zowat bij een Chinees naar binnen die zonder te kijken de weg weer op draait. Hoe ik haar ook noem, ze verstaat het toch niet. We rijden door een fantastisch mooi winterlandschap door naar Canyon Village.

In  de Hayden vallei na Canyon Village is het wederom een drukte van belang. We denken om een bizon, die we overigens bijzonder weinig tegen komen, omdat het een bruine vacht heeft. Als ik de verrekijker erbij pak dan zie ik dt het een grizzly beer is. Met moeite krijg ik hem op de foto. De 2 adelaars die boven ons cirkelen zitten echter te hoog. Zelfs met de teleconverter lukt het niet.

Na deze “ontmoeting” rijden we door en zien diverse kuddes bizons. We hebben besloten om de rest tot morgen te bewaren want het loopt al tegen de avond. Morgen is het beter en zonniger weer en kunnen we enkele pools bewonderen met een mooiere lichtinval. Als we via het grote meer en Old Faithful terug bij het hotel zijn, is het etenstijd. Ik neem het gehaktbrood van elk, moose en bizon. Het smaakt uitstekend.

fotos’s: