Daar zit een luchtje aan

We kunnen uitslapen want het is in vergelijking een kort ritje naar West Yellowstone. Maar eerst ontbijt. Er is vlees (zo’n hamburger patty) en gebakken ei dit keer. De koffie is niet te drinken dus we nemen maar thee. Na het ontbijt even langs de Walmart voor wat Selzer water (bruisend) en vervolgens op pad richting het grootste ski oord van de USA, Big Sky. Skiën zullen we niet kunnen want het is nog boven nul en het regent. Eerst nog zachtjes maar vervolgens zeer hard.

Als we bij Big Sky komen staat er een waterval op het programma, maar daar kunnen we niet komen omdat dit een prive weg is. Dat houd ons niet tegen, maar de slagbomen wel. We keren terug op onze schreden en rijden door naar West Yellowstone. Daar komen we rond half 1 aan, dus we gaan meteen het park in. Omdat we allebei gebruik moeten maken van het toilet, rijden we door naar de lodges bij Old Faithful. Na het bezoek aan het kleine kamertje lopen we richting de geiser, maar deze is waarschijnlijk net klaar want er komt aardig wat volk terug lopen.

Wij pakken echter de boardwalk trail langs Old Faithful en komen langs diverse andere geisers, zoals de beehive. We nemen de route terug naar Old Faithful en missen enkele geisers en pools, maar we hebben nog 2 dagen. We stoppen bij het Black Sand basin en zien de Emerald Pool en de rainbow pool.

Het is jammer dat het wederom bewolkt is en een straffe koude wind staat. Het voordeel hiervan is wel dat het niet zo erg stinkt als 2 jaar geleden, maar sommige pools komen niet tot hun recht zonder zonlicht. We missen wat diepte. Ondertussen hebben enkele routes gelopen waar we 2 jaar geleden geen tijd voor hadden, maar nog steeds is er van alles te zien. Op weg terug naar het hotel nemen we de Firehole drive. We zien de Great Fountain geiser werken, maar zijn te ver af voor een goede foto.

Uiteindelijk komen we weer bij de uitgang en het eerste motel aan de weg in West Yellowstone is waar we slapen. Tenminste, de eigenaar kan de boeking niet vinden. Alle losse reserveringen loopt hij na en als ik uit de auto mijn reservering haal, blijkt hij nog een papiertje te hebben met mijn naam erop. We hebben een mooie kamer en lekker warm. Als we even later zitten te eten begint het buiten te sneeuwen. Een vertrouwd gezicht als we hier in september zijn. Het is echter niet koud genoeg om te blijven liggen. Terug in het hotel hebben we nu wel internet (en goed ook) op de kamer. Morgen richting Mammoth Hotsprings. Vroeg uit de veren want wellicht zien we dan wel wat wild. Vandaag slechts 1 bizon…

Foto’s: