Blokje om

Het is de derde en laatste volledige dag in Yellowstone NP. Morgen de rit naar Grand Teton die ook nog voor een groot deel door Yellowstone gaat, als tenminste de weergoden geen sneeuw in het eten gooien. De weersvoorspelling is wat dat betreft gunstig. We ontbijten wederom goed en rijden richting het park. Dit is vanaf het motel de 1e links en we zijn bij de ingang. Het is druk en voor ons staat een auto met caravan die er eeuwen over lijkt te doen. Uiteindelijk mogen we door en rijden in 1 stuk door naar het Old Faithful deel van het park. We willen de trail naast deze wereldberoemde geiser lopen, maar treffen het. De oude geiser zal tussen de 5 en 25 minuten uitbarsten.

Op exact de juiste tijd als voorspelt (hulde!) spuit de geiser stoom en water. Bij het uitdruppelen beginnen wij alvast te lopen om de grootste drukte voor te zijn. We zien diverse geisers, poeltjes en waterbronnen op het stukje van iets meer dan 4 km (volgens de stappenteller). Bij de Chromatic pool komt de zon er door en zien we inderdaad de kenmerkende kleur van het water die hoort bij een chroombad. We hoeven gelukkig niet het hele pad terug maar kunnen langs de kliniek en Castle geiser terug naar de parkeerplaats.

We rijden vanaf Old Faithful door naar West Thumb en zien daar ook vele geisers en pools die mooit opkleuren in de zon. Het kleine rondje is zo gelopen en we vervolgen onze weg richting Grand Teton, maar dat blijkt verkeerd te zijn. Ik rij terug en gaan alsnog naar Canyon village. Daar slaan we linksaf en rijden door naar Norris. We hebben onderweg een enkele stop maar het merendeel slaan we over. Dit omdat we hier al zijn geweest, dit jaar of 2 jaar geleden. De reden hierachter is dat we  Grand Prismatic een keer van boven willen zien met het zonlicht erin. We worden voor het mid geiser basin opgehouden door stilstaande auto’s die naar een kudde bizons staan te staren.

Uiteindelijk bereiken we de parkeerplaats en lopen de trail richting het uitzichtpunt. De eerste paar honderd meter vallen nog mee, maar de laatste 200 stijgen toch aardig. Op het uitzichtpunt een wetenschappelijk team dat roofvogels volgt. Ze moeten in de buurt zijn want de verklikker van de gps gaat af en toe af. Grand Prismatic ligt er ontzettend mooi bij in de zon. Wat een verschil met 2 jaar geleden. We zien de kleuren nu veel beter. Jammer genoeg kunnen we niet nog hoger om ook het groene deel goed te zien.

Na terugkeer bij de auto rijden we terug naar het hotel. We stoppen nog 1 keer bij het laatste geiser basin en doen daar nog een rondje. De black pool doet zijn naam niet eer aan want hij is zeer diep blauw. Een modderpoel is mooi rood/roze en na het blokje lopen zitten we er wel doorheen. Als we uiteindelijk terug in het hotel zijn, staat de stappenteller op 18500 stappen,goed voor 13,67 km. Op bed genieten we van de welverdiende rust en een avondje honkbal en American Football.

Foto’s: