Ze doen stinkend hun best

We hebben uitstekend geslapen. Hoewel het motel er aan de buitenkant niet zo fraai uitzag, waren de kamers prima in orde en de bedden sliepen goed. We checken uit en gaan op zoek naar ontbijt. Er zijn veel tentjes, maar het merendeel is afhalen. Bij het eerste restaurant is de wachttijd ongeveer 45 minuten, dus dat slaan we over. We rijden terug naar de bakker die vlak bij het motel zat. Daar blijkt een klein restaurant te zitten dat ontbijt serveert. Niet alleen eiereen, maar ook een keer yoghurt met vers fruit en granola. Dat deze laatste wat suiker bevat nemen we maar voor lief.

We starten met de rit naar Grand Teton en willen de beroemde schuur met de bergen op de achtergrond fotograferen. De weg ernaar toe is een paar mijl noordelijker en dan weer terug, dus we nemen eerst de zuidelijke weg om zodoende naar de schuur toe te rijden. We worden beloont met een hert in het hoge gras, maar voor de rest is de weg niet berijdbaar of zeer slecht. De auto, die toch al vies was, wordt er niet schoner op. Eenmaal bij de schuur aangekomen, is het druk en is de weg vanaf de schuur geasfalteerd…. Sorry heren.

Als we weer op de weg zijn  naar Grand Teton krijgen we diverse meldingen van brand. We zien echter geen enkel vuurtje. Ook het aantal dieren dat we zien is tot een minimum beperkt. Het is net of ze met zijn allen hebben afgesproken om op vakantie te gaan. Wel zie ik een roofvogel, maar die is zover weg dat ik zelfs ingezoomd op de foto niet kan zien wat voor een vogel het is. Gelukkig kunnen we nog genoeg zien. Tot aan Old Faithfull in Yellowstone zien we weinig anders dan bomen en wegwerkzaamheden. Als we de auto hebben geparkeerd is het zeer druk bij de geiser. Dat kan maar 1 ding betekenen: de geiser staat op het punt te gaan spuiten.

Het duurt toch nog enige minuten voordat het water omhoog spuit. Als de geiser bijna uitgewerkt is, ga ik richting toilet omdat ik al een tijdje nodig moet en niet in de drukte wil belanden. Als ik me omdraai om de laatste druppels naar beneden te zien vallen is rechts van Old Faithfull een tweede geiser bezig met water omhoog spuiten. Deze is wat verder weg, maar het uitzicht op 2 geisers die tegelijk bezig zijn, is een mooi gezicht.

We mogen toch niet mopperen want er is veel activiteit. Waarschijnlijk omdat het vrijdag is en ook de geisers weekend willen hebben, maar in de eerste uren van het bezoek aan Yellowstone zie ik meer actieve geisers dan in de eerdere 2 bezoeken bij elkaar. Vanaf Old Faithfull lopen we een grote loop langs diverse geisers, paintpots en poels. We besluiten niet te wachten op de mogelijke uitbarsting van de Great Geyser en als we anderhalf uur later weer terug zijn, is deze nog steeds niet actief.

Het is een fikse wandeling maar wat we zien is mooi. Eenmaal terug bij het begin nemen we een bizon worst met wat groenten en aardappelpuree. Dit smaakt bijzonder goed. Na het eten rijden we door naar het begin van de geiser bassins want het loopt al aardig tegen de avond. Na een kort rondje langs enkele thermische bronnen rijden we daarna door naar het motel. Na het inchecken in de “Johan Cruyff kamer” (nr. 14) lopen we het stadje West Yellowstone in.

Voordat we naar het restaurant gaan besluiten we een klein drankje te doen in een bar. Echter zijn alle barkrukken bezet. We worden begeleid door een drankwinkel naar een ander deel dat meer op een kroeg lijkt, maar daar is nog wel plek. Het is daar zo gezellig dat we besluiten om daar te eten. Als we denken het eten te krijgen, beseft de bediende dat het niet ons eten is, maar voor de tafel achter ons. Hilariteit alom en het wordt steeds gezelliger. We eten sla of een burgen van bizon met elk (soort hert) en het smaakt goed.

Als ik vraag of ze koffie hebben, vraagt ze of ik er Baileys in wil. Nee, maar als ze Irish coffee heeft, dan mag het ook. Even later zit ik te genieten van een goede bak koffie met whiskey en slagroom. We lopen daarna terug naar het motel en de meesten van ons kopen nog een t-shirt of trui of allebei. Zo meteen nog even kijken of we sterren kunnen kijken, maar het kan zo maar eens zijn dat dit aan de binnenkant van mijn ogen is.