Heet water

Vandaag hebben we een hele dag om Yellowstone te bezoeken. We zijn daarbij wel wat gehandicapt omdat de Thumb locatie en de noordelijke doorgang niet toegankelijk zijn. We zijn voor ons doen laat wakker, maar na een goed ontbijt en wat boodschappen rijden we toch redelijk vroeg het park in. We hebben een motel om de hoek, dus het is linksaf en we rijden meteen naar de poortjes van de ingang.

We slaan bij Madisson links af om richting het noorden te rijden. De eerste stop is bij Gibbons Falls, waar het erg druk is. Dat kan kloppen want het is zaterdag en mooi weer. Mensen uit de omgeving komen dan ook het park in. Tevens is het een speciale park dag waardoor de toegang gratis is. De waterval wordt op de gevoelige plaat  gelegd en we rijden door naar het noorden. Op een gegeven moment stokt het verkeer. We kunnen zo goed als niet door rijden. De reden hiervoor is de “Follow me Bison” die het verkeer achter haar mee over de weg hielp.

Uiteindelijk mogen we de bizon passeren en rijden door langs enkele geisers en poelen tot we bij de parkeerplaats van de paintpots komen. Dit zijn eveneens plassen met diverse kleuren (wit, rood, groen) en enkele spuiten modder die tot hilariteit bij een grote groep bezoekers leidt omdat enkele modderspatten de bezoekers raken. Na het artistieke hoogtepunt, vervolgen wij onze weg richting Mammoth.

Vlak bij Mammoth stokt het verkeer en omdat het niet opschiet, ga ik uit de auto om te kijken wat er aan de hand is. Er zit een zwarte beer vlak bij de weg en die moet natuurlijk door iedereen verschillende malen op de foto worden genomen. Dus ook door mij. Bij Mammoth gaan we de “scenic drive” in, waar we de verschillende terrassen zien met ofwel witte ofwel oranje kleuren in het gesteente. Na de terrassen rijden we door naar het plaatsje waar we de “elken” zien die zich totaal niet aantrekken van de bezoekers. Het merendeel ligt tegen de huizen aan en park rangers proberen met veel moeite de bezoekers op afstand te houden.

We rijden een klein beetje terug en genieten van een broodje ham/kaas die we zelf hebben meegenomen. Op de terugweg, we konden immers niet langs de noordelijke route, rijden we naar de 2 grote watervallen van Yellowstone die in de Grand Canyon van Yellowstone liggen. Het uitzicht is mooi, maar om echt dicht bij te komen moeten we een heel eind over trappen lopen. Dit doen we niet, maar de camera is goed genoeg om de lower waterval te fotograferen. Een paar stops later hebben we helemaal goed zicht op de waterval. De upper waterval bereiken we even later en daar kunnen we wel heel dicht bij komen.

Het loopt al tegen 3 uur ‘s middags als we terug proberen te rijden naar West Yellowstone. Dit lukt de eerste keer niet, maar we komen wel in een gebied dat sneeuw heeft gehad. Als we eenmaal terug zijn op de normale route, moet er heel hard geremd worden om geen eekhoorns te raken. Er zijn er 2 bezig met een stevig robbertje vechten op het midden van de weg. Waarschijnlijk om een eikel, maar dat is niet zeker want daar liggen er heel veel langs de kant van de weg.

Eenmaal terug in het drukke deel van Yellowstone, besluiten we door te rijden naar het motel en daarna een kleine consumptie te nuttigen in hetzelfde etablisement van gisteren. Daarna gaan we nog 1x het park in om sterren te kijken, Het is hier, in tegenstelling tot Nederland, heel mooi weer en onbewolkt. Morgen naar Missoula.