Gastown

Het is de laatste volledige dag in de VS en we moeten er rekening mee houden dat we ‘s avonds naar een honkbalwedstrijd moeten. De wedstrijd gisteren eindigde in 10-9 voor de Mariners, dus zij moeten vandaag zelf winnen of de Yankees moeten hun sportieve plicht doen tegen de Orioles. We ontbijten beneden en gaan daarna op pad.

Omdat het merendeel van de attracties binnen loopafstand liggen, gaan we met de benenwagen. We beginnen bij de Space Needle die ter ere van de wereldtentoonstelling van 1962 is gebowud. Ik vind het helemaal niet erg om naar grote hoogtes te steigen, zolang ik maar niet naar beneden hoef te kijken. De lift is meteen al een struikelblok. Deze zit aan de buitenkant van de toren met uitzicht op de wijde omgeving door enkele ramen. Omdat wij als een van de laatsten naar binnen mochten, kan ik “genieten” van het uitzicht.

Eenmaal boven blijf ik, in tegenstelling tot enkele anderen uit de groep, zo dicht mogelijk bij de basis van de toren. We doen een rondje met mooi uitzicht op Seattle en omgeving. Als ik denk dat het voorbij is en we naar beneden mogen, gaan we ook naar beneden. Alleen slechts 1 verdieping en we komen uit bij een glazen vloer waar we gewoon over kunnen lopen en recht naar beneden kunnen kijken. Ik vind het voor mezelf al een hele prestatie dat ik met beide grote tenen de glazen vloer aanraak. Pas dan merk ik dat de vloer waarop we staan/lopen rond draait….

We gaan uiteindelijk toch weer naar beneden en besluiten om richting Pike’s Market te lopen. San Francisco heeft de naam, maar Seattle kan er ook wat van. Heuvel op en heuvel af bereiken we uiteindelijk de markt. Het is druk, heel druk. Ik kan me echter niet voorstellen waarom iedereen zo enthousiast zou zijn. Een bosje bloemen kost hier al gauw $35. De overige producten zijn prullaria of sieraden. Niets voor ons dus.

We lopen verder naar de waterkant en eten daar wat Chili als lunch. Omdat ik toch nog wat wil kopen, gaan we via de kauwgomstraat terug naar de markt. Helaas raken we daar elkaar kwijt en na wat overleg gaan we in groepjes terug naar het hotel. Omdat het station pas 90 minuten voor de eerste bal open gaat, gaan we eerst nog naar een kroeg om wat te drinken. Aangezien vlak bij het hotel alles of dicht is, niet geschikt of niet te betalen, gaan we naar de overkant van de snelweg en belanden in een buurtkroeg.

Het is leeg als we er komen, maar geleidelijk wordt het drukker en gezelliger. Toevallig zien we een verwijzing naar Olympia bier, maar die hebben ze vandaag niet. Wederom wordt er wat lokaal vocht gedronken en we gaan rond 16:00 terug naar het hotel. Omdat de kroeg boven op een heuvel lag, een eenvoudig karwei.

Na wat opfrissen pakken we de auto richting honbalstadion. Dit zou niet nodig zijn omdat het wellicht te lopen is (1,2 mijl), maar we moeten ook nog terug later vanavond. We dachten onder het stadion te moeten parkeren, maar na wat zoeken staan we in een garage naast het stadion. Vanaf het niveau waar we geparkeerd hebben, is het een brug over en we staan, na 2 controles, meteen voor ons vak. We hebben perfecte plaatsen.

De wedstrijd zelf opent met een punt voor beide teams en we gaan er goed voor zitten. Het wordt echter een pitchersduel en omdat de Yankees verliezen van de Orioles, moeten de Mariners winnen om via de Wild Card een plek in het post season te krijgen. We genieten van de wedstrijd en de belangstelling van de mede supporters die ons als Hollanders een beetje vreemd maar wel leuk vinden. We kijken niet alleen naar de wedstrijd, maar ook naar de supporters. Voor ons zit een die-hard fan die met alles mee leeft.

Als we achterover gaan zitten voor de verlening, het is immers 2 uit met 1-1 in de 9e inning, als een pitch hitter met volle bak het publiek in extase brengt door de bal over de omheining in het buitenveld slaat. 2-1 voor de Mariners, einde wedstrijd en post season voor hen. Aangezien dit voor het eerst sinds 2001 is, kunnen we de emoties van sommige fans wel begrijpen. We vieren mee en bekijken de festiviteiten op en rond het veld. Als het wat rustiger is, gaan we terug naar de auto en het hotel

Morgen terug naar huis vliegen waar we op zondag om 12:20 uur lokale tijd op Schiphol verwachten te landen. En dan maandag weer werken (en zoeken naar een nieuwe reis zo snel mogelijk).

Bedankt voor de aandacht.