Van Coevorden

Er kan van alles worden gedaan in Vancouver, maar de keuze is gevallen op een wandeling naar Stanley Park om daarna te gaan fietsen. Maar we beginnen eerst met het ontbijt bij onze buurman Frankie. We zitten nog even te kijken welk item we van het menu moeten nemen, maar de ober meld ook dat ze een buffet hebben met koffie en jus d’orange erbij. Dat is goedkoper dan het keuze menu en we blijven Hollanders, dus we nemen het buffet. Het smaakt uitstekend en als we in gesprek komen met de ober blijkt hij in het verleden in Nederland gewoond te hebben. Hij heeft op de grote cruise schepen gewerkt. Hij is een groot fan van het voetbal (soccer) maar is wat in het verleden blijven hangen met de gebroeders van der Kerkhof, Neeskens en Cruyff.

Na het ontbijt lopen we langs het grote voetbalstadion (aan de overkant van het hotel) en Roger’s Center naar ChinaTown. Voor Chinatown begrippen was het erg schoon, maar de sociale situatie was zorgwekkend. Heel veel thuislozen en met vervangbare schaamte lopen we snel door naar Gastown. Hier nemen we een tussenstop met koffie en gember/citroen thee. Na het zien van de stoomklok lopen we door richting haven en Stanley Park.

Er ligt een cruiseschip van Disney in de haven maar we mogen er niet in de buurt komen. Langs de haven staan verschillende borden met historische informatie. De een wat interessanter dan de ander. Even twijfelen we nog over een rondvlucht, maar CAD $ 152 voor 20 minuten pp is wat teveel van het goede. In de jachthaven ligt een aardig vermogen en we vragen ons af waarom er weinig boten uitvaren. Zal wel een dingetje van de meer welgestelden zijn.

Aan het einde van de haven huren we fietsen om Stanley Park te kunnen bekijken. De weg langs de kust is ruim 8 km dus te ver om te loeen. Het is even passen en meten met mijn slechte knie, maar uiteindelijk junnen we op weg. Halverwege het park nemen we een hotdog als lunch en eenmaal weer in het zonnetje gaat een van ons pootje baden in de Pacific. Qua fietsen kunnen we wel zien dat sommige dit niet zo vaak doen.

Na zo’n anderhalf uur hebben we het rondje volttooid en nemen we enkele drankjes in een pub vlak bij. Het moet wel een goede kroeg zijn, want de ganzen komen zelfs binnen voor wat eten. We nemen de lokale biertjes en het personeel is een goede gesprekspartner.

Na de paar consumpties brengen we de fietsen weg. Op goed geluk fietsen we naar de lokatie waar wij denken dat het verhuur bedrijf zou zitten en de gok komt goed uit. Na het afrekenen moeten we nog terug lopen richting hotel, maar dat zou nog minimaal een half uur zijn. We stoppen dus halverwege voor nog een paar drankjes. We hebben goed uitzicht en af en toe komt er een brandweerwagen of ambulance langs. We kunnen ook zien dat een bepaalde broek zeer populair is bij de lokale dames.

Na de drankjes gaan we door naar de sportsbar waar we gisteren ook geweest zijn. Volkomen verrast besteld een van ons een nieuw gerecht: de new mexico steak. Gelukkig weet het personeel dat dit de New York steak moet zijn. Het eten is goed en we nemen de Ierse Koffie en een cheesecake als toetje. Na het afrekenen terug naar het hotel dat gelukkig niet zo ver lopen is.

Morgen langs de Sea to Sky Highway en Whistler naar Kamloops. De weersvoorspelling is wat minder, 30 graden en een bui, maar dat kan de pret niet drukken.