Sea to Sky road

Het is een kort nachtje, maar dan voornamelijk omdat een van ons besloten heeft om alle bomen in Vancouver om te zagen. We zijn dan ook vroeg bij Frankie om te ontbijten, maar er is dit keer geen buffet, dus we eten eieren a la carte. Ook deze smaken goed en om 8 uur gaan we op pad

Vandaag verlaten we de stad en trekken we de bergen in. Vanuit Vancouver volgen we de Sea to Sky road naar Whistler. Met een klein omweg via een hoog uitzichtpunt over de baai bij Vancouver, volgen we de weg langs de kust. Zodra we de kustlijn verlaten, kunnen we naar de eerste waterval, Shanon Waterfall. Meteen is te zien dat de waterval in de lente spectaculairder zou zijn, maar het is toch een mooi schouwspel.

Na een korte sanitaire stop vervolgen we onze weg. Vlak voor Whistler stoppen we bij de Brandywine waterval. Ook deze mist wat wateraanvoer, maar is wel al wat voller. We lopen terug en kijken goed uit bij de spoorovergang, maar de laatste trein lijkt al een tijdje geleden langs te zijn geweest. Eenmaal in Whistler aangekomen koopt een van ons een vervanging van de vest die hij eerder in Whistler had gekocht vanaf 2013 tot de draad toe versleten had. We lunchen wat met uitzicht op de pistes waar momenteel de mountainbikes van af dalen.

Weer op pad stoppen we even buiten Whistler bij de Nairn falls. Die liggen op 1,5 km afstand van de parkeerplaats. Dit zou normaal geen probleem zijn, maar het voetpad is vol met rotsen en boomwortels en gaat omhoog en omlaag. Zonder kleerscheuren bereiken we de 2 watervallen waarbij we iedereen onderweg begroeten en een groet terug krijgen. Om bij de 2e waterval te komen zijn er enige gymnastiek oefeningen nodig, maar ook hier is de beloning mooi.

De terugweg is weliswaar zonder kleerscheuren, maar niet zonder val. Bijna valt een van ons langs de rand naar het water, maar dit kan nog net voorkomen worden. Jammer genoeg voor hem merkt de rest het niet. Met een kleine wond op de knie en een stoffige broek wordt de parkeerplaats weer bereikt.

We gaan weer snel op pad want er is nog ruim 200 kilometer te rijden. Tot onze verrassing komen er letterlijk beren op de weg. Vlak voor onze auto steken een moeder en peuter bruine beer de weg over. Enkele tientallen kilometers later steekt er nog een beer ver achter onze auto de weg over.

De weg wordt door bergen en heuvels vervolgd, met rivieren, beken en meren aan beide kanten van de weg. Even voor 18 uur bereiken we het hotel in Kamloops. We krijgen een kamer op de 2e verdieping, dus de 1e etage. We zetten onze koffers neer en gaan meteen naar een restaurant op de hoek, helaas via een omweg. Het eten is goed en we vinden het jammer dat we hier morgen niet nog een keer kunnen eten.

Morgen is namelijk de route naar Jasper NP. We moeten nog wel even kijken of we er kunnen komen want er zijn enkele bosbranden onderweg langs de web. Het is nog onbekend of er een update komt want er is daar weinig mogelijkheid tot het tot stand brengen van een internet verbinding.