Water….

Als we wakker worden is het voor ons doen redelijk laat. We zijn echter een andere tijdzone in gereden dus in principe redelijk vroeg. Het resort waar we verblijven bestaat uit een RV park, enkele cabins en een motel waar wij een kamer hebben. Het motel is nieuw en van alle gemakken voorzien, behalve ontijt. We rijden hiervoor een stief kwartiertje naar het stadje verderop. De porties zijn daar niet klein, maar het smaakt goed.

Na het ontbijt stoppen we nog even bij de plaatselijke Walmart, maar ze hebben daar weinig levensmiddelen en water, dus alleen wat te snoepen wordt meegenomen. We hebben besloten om naar de Athabasca waterval te rijden die in de omgeving van Jasper ligt. We moeten daarvoor wel naar Jasper rijden dat 60 kilometer verderop ligt. Aangezien de poorten nu wel bemand zijn, moeten we de toegang betalen. We rekenen meteen de komende dagen in Banff ook af.

Na een goed uur rijden in de regen komen we bij de waterval aan. In tegenstelling tot de weg ernaar toe is het hier wel druk. Misschien heeft de rest de snelweg genomen terwijl wij door de bossen zijn gegaan. Van een afstand is de kracht van de waterval al te horen. Met een donderend geluid valt het water ook hier niet diep maar wel met veel kracht. Er staan diverse borden met uitleg, onder meer over de potholes. Er is ook de mogelijkheid om de oude baan van de waterval te lopen, wat we ook doen.

Met natte jassen (van de regen, niet van de waterval) komen we terug bij de auto. Het volgende doel is Maligne lake, dus weer in de richting van Jasper. Enige kilometers voor Jasper draaien we de bergen weer in en hoewel de navigatie 2 uur aangaf, zijn we er binnen 1 uur. Ook hier regent het en het uitzicht is erg beperkt door de regenval. We nemen er een bordje soep als lunch en rijden terug in de richting van Jasper. Direct na de uitgang kunnen we echter niet verder omdat er een eland langs de weg op zijn gemak (hij had een gewei) staat te eten en iedereen dus stopt. Wij ook inderdaad.

Nadat we verder kunnen rijden, is bij Jasper wederom een opstopping. We kunnen het hert niet zien want hij ligt achter een rots, maar het gewei is zeer groot. Eenmaal verder rijdend zoeken we in Jasper een plekje om te parkeren. Hierbij vergeet ik dat er éénrichtingsverkeer is en rijd tegen het verkeer, maar voor een agent de verkeende kant op. Nadat hij het tegen me had gezegd en het advies om even voorzichtig te rijden, mag ik verder gaan. We parkeren de auto bij een stoomloc en zoeken ons heil eerst in de souvenirsshop en later in de bar van de lokale brouwerij.

Eenmaal terug bij het resort upload ik de foto’s en maken we ons op om te gaan eten. Morgen naar Banff.