Oh Canada

Vandaag op weg naar Vancouver, maar eerst ontbijten. Helaas blijkt het ontbijt alleen voor 2 volwassenen en 2 kinderen te zijn, dus we moeten bij betalen. Het smaakt echter wel goed. Na het ontbijt eerst langs de Walmart voor wat boodschappen en een koelbox. Deze wordt meteen gevuld met ijs, water en Sprite. Er is achter in de auto genoeg ruimte voor de box om snel wat te drinken kunnen pakken.

Na de Walmart eerst het eerste Nationale Park, North Cascades. Aangezien het hier ook droog is, zijn de watervallen en versnellingen niet aanwezig of niet indrukwekkend. Ook de vele bosbrandjes in de buurt helpen niet mee. In de hele omgeving hangt een soort smog van de rook die eraf komt. Het geeft wel wat diepte in de foto’s maar echt mooi is het niet.

Als we bij Diablo Lake zijn aangekomen, keren we terug en eten een goede hamburger bij een ouderwetse diner. Ook hier personeel te kort, dus we moeten even wachten voordat we bij onze tafel komen. Na de goede hamburger door naar de Canadese grens.

Bij de Canadese grens is het wachten tot we aan de beurt zijn. Sommigen hebben geen geduld, dus die proberen van strook naar strook te wisselen. En dan nemen ze soms wat lak van een andere auto mee. Het wordt met het wisselen van de gegevens opgelost. Als wij aan de beurt zijn, hoeven we de ArriveCan documenten niet te laten zien. De paspoorten zijn voldoende. Eenmaal over de grens is alles weer metrisch, dus ipv miles/hour is het weer kilometers per uur.

We komen even na 18 uur bij het hotel aan en na inchecken, auto parkeren en koffers wegbrengen, zoeken we eerst een bank voor wat mooi Canadees geld. We eten wat bij een sportsbar en dat is zelfs voor mij teveel. Het is tegen 12 uur als we terug zijn op de kamer. Morgen maar Vancouver verkennen