Hogere sferen

Vandaag begint de dag, na de badrituelen en het ontbijt, met een beetje motregen. Veel last hebben we er niet van, we zijn meer in afwachting wat de bosbranden bij Jasper zullen veroorzaken qua reistijd. De rit is voornamelijk een rechte weg met bos aan beide kanten.

Er wordt langs de weg een pijpleiding gelegd en we kunnen hier minimaal 150 kilometer van bekijken. Er is echter wel heel vaak een deel van de weg geblokkeerd waardoor de maximum snelheid niet altijd gehaald kan worden. We zien wel een modernisering. Waar voorheen er nog mensen met een stop bord stonden, is er nu een automatisch systeem. Een stoplicht met slagboom doet het verkeer dat niet mag rijden stoppen. En als iedereen zich eraan houdt, dan werkt het goed. Dus hier in Canada werkt het goed.

Na zo’n 200 kilometer stoppen we bij een Tim Horton’s voor een bakje koffie met een bagel. het smaakt goed en we vervolgen onze weg. Beren zien we vandaag niet, of we moeten de houten meetellen. Als op de borden Jasper komt te staan, zien we ook een bordje naar een waterval. Deze is voornamelijk breed en niet hoog, maar we merken wel dat het water met veel geweld naar beneden komt. Helaas moeten we daarna wel weer steil naar boven. Eenmaal boven vraagt een vrouw hoe lang het lopen is. Zo te zien heeft ze er niet veel zin in en als wij zeggen dat het maar 10 minuutjes is, maar wel steil besluit ze om niet te gaan. Doorrijdend naar Jasper blijken de bosbranden onder controle en ondervinden wij er geen last van.

Wij rijden door naar Jasper NP en komen volgens de navigatie bij het eindpunt even voor de plaats Jasper. Daar is niet het resort waar wij gereserveerd hebben. We hebben problemen om het juiste adres te vinden omdat er geen internet abonnement voor Canada is. Dat wordt opgelost door langs de hotels te rijden waar we redelijk snel een open wifi verbinding vinden. Dan blijkt dat we aan de andere kant van het park moeten zijn, dus zo’n 50 kilometer verder. Eenmaal aan de goede kant vinden we het RV park/cabins/motel snel maar moeten wachten op de receptioniste die even weg is

Na het krijgen van de sleutel en het opbergen van de koffers in de kamer lopen we naar een brouwerij met restaurant zo’n 300 meter verderop. Het eten en het lokaal gebrouwde biertje smaken uitstekend. Opeens horen we wat bekends uit de boxen. Chef’s Special uit onze woonplaats komt met In your arms en natuurlijk zingen we een beetje mee en complimenteren de staf met de muziek keuze.

Eenmaal terug in de kamer probeer ik de internet verbinding, maar die lijkt alleen buiten te werken. Ik zit dus dit stukje een beetje trillend te schrijven want de temperatuur daalt snel hier in de bergen. Zo meteen even kijken of we sterren kunnen spotten.