Hij is niet kwaad

Vandaag een korte rit naar Bozeman. Dit is geen verwijzing naar iemand die boos is, maar een stad vernoemd naar John Bozeman die doortochten van de huifkarren naar het westen regelde in deze omgeving. Het is een tussenstop omdat de rit van gisteren en die van morgen wat langer zijn.

We hebben eerst iets wat op een ontbijt moet lijken. De koffie is redelijk, maar op meer dan een bruine boterham met ei, pindakaas of jam hoeven we niet te rekenen. Hierna rijden we naar enkele watervallen waar de stad naar is vernoemd. We kunnen niet overal bij en ik vraag me af hoe ze dit “grote” watervallen hebben genoemd. Het eerste deel na de watervallen is hetzelfde als gisteren, graanvelden, maar al snel komen we in wat meer bossen. Met enige vertraging omdat er aan de weg werd gewerkt.

De rit door de bossen is een scenic byway, maar door de laag hangende bewolking, mist of regen is het zicht is minimaal. Het heeft zelfs geen nut om bij de uitzichtpunten te stoppen. We komen 2 herten tegen, een die weg vlucht omdat wij eraan komen en een aangereden hert. De tussenstop is in White Sulpher Springs waar we tanken en koffie nemen. De zeer goed smakende koffie kost slechts $1. Als ik afreken vraagt de dame achter de kassa waar we vandaan komen want het is duidelijk dat we niet uit de buurt komen. Als ik the Netherlands noem, begint ze te lachen en vraagt haar collega om dit op de kaart aan te wijzen. Ze durft het echter niet aan.

We vervolgen onze weg, maar zijn het stadje niet uit omdat we terug moeten. Bij een wc bezoek is een van ons zijn telefoon is vergeten. Gelukkig ligt hij er nog en we kunnen verder. Wederom door de graanvelden, maar het is nog maar 80 mijl tot Bozeman.

Aldaar aangekomen kunnen we de kamer nog niet in. We rijden naar het museum van de Rockies en zien een film over supervulkanen. Een prettig vooruitzicht als je naar Yellowstone moet dat op zo’n vulkaan ligt. Er is daarnaast een tentoonstelling over dinosaurussen en de plaatselijke indianenstam. Een zeer welkome afwisseling met het uitzicht uit de auto.

Eenmaal terug kunnen we wel de kamer in en die is modern en zeer ruim. Na een rustpauze lopen we naar een Mexicaans restaurant. Op ongeveer 1/3 stoppen we bij een van de lokale brouwerijen waar we enkele pilsjes drinken. Een van de andere gasten heeft wat dollars verloren bij het weggaan en dit wordt afgegeven bij de bar.

Het eten bij de Mexicaan is lekker, alleen de gevolgen worden niet altijd gewaardeerd. Na het eten een kop koffie met Mezcal waarbij de vergelijking met Grappa uit Italië aardig opgaat. Na een stief kwartiertje lopen komen we terug op de kamer. Morgen de rit naar Cody via de Beartooth Highway. Een pittige rit, maar wel met een mooi uitzicht.