Nog maar heel even

Na een paar hectische weken met daarin veel vrije dagen en een weekje griep, begint het op mijn werk nu een beetje rustiger te worden. Natuurlijk zal het vanaf dit moment weer druk worden, ik ben een ster in jinxen (geloof niet dat er een mooi Nederlands woord voor te vinden is), maar dat mag de pret niet drukken. Stap voor stap loop ik door of er nog wat geregeld moet worden. Het hotel op Manhattan is geboekt, Chinatown vlakbij een metrostation. Niet te luxe of groot en zonder ontbijt, maar schoon, goede bedden en dagelijkse wissel van lakens en handdoeken. Ontbijt halen we wel bij Mr. Ming ($3 voor toast, ei en koffie) en de kamer wordt alleen gebruikt om te slapen, als dat kan in een City that never sleeps… Vliegen doen we met de nationale trots, al is die nu in Franse handen en kan het uitgevoerd worden door Delta, maar wel rechtstreeks naar JFK. En we worden naar Schiphol gebracht door Dennis.

Indien we door de douane en imigratie komen, moeten we alleen nog van JFK international airport naar Manhattan komen. Yellow Cab heeft een vast tarief en komt rond de $ 72 uit met alle toeslagen zoals toll, fooi en belasting maar heeft als nadeel dat we maar 3 koffers mee mogen nemen. Met de handbagage mee zal dat krap worden. Een limousine dan? Kan, maar echt voordelig zijn die niet. Privat Car service, eerst even op google zoeken of ze te vertrouwen zijn en de prijs is ongeveer gelijk aan de yellow cab. Airport shuttle? $ 21 pp maar met de kans dat je eerst half Manhattan door moet. Openbaar vervoer? De goedkoopste oplossing, maar dan wel met 2 koffers (rol)trappen op, metro in en uit. Uber is volgens hun eigen site bijna net zo duur. We zoeken nog wel even verder.

De activiteiten ter plaatse zullen in willekeurige volgorde worden bezocht. We hebben genoeg tijd, dus zullen ons niet gaan vastleggen dat we op maandag Empire State doen en op dinsdag 911 museum enzovoort. Het enige dat vast staat zijn de wedstrijden van de Yankees op zondag, en de Mets op vrijdag. Daarnaast woensdag naar de top van het vrijheidsbeeld. Het bezoeken van de overige attracties zal in gezamenlijk overleg ter plekke worden besproken. Uit ervaring weet ik dat het bij de ene druk kan zijn en bij de ander rustig. We kopen een weekkaart voor de metro dus we kunnen ons heel makkelijk verplaatsen van A naar B. Alleen nog een kortingskaart om naar binnen/boven te komen. Er zijn diverse kaarten, maar we hoeven geen kaart voor alle attracties, Empire State, 9/11, wat musea en een hop on bus moet genoeg zijn. De rest kan eventueel ook zo betaald worden. De kortingskaart kopen kan ter plekke, maar ik zal nog even Groupon bekijken en zoeken op promo codes of het nog goedkoper kan.

Alles op een rijtje zettend blijkt dat het, op het vervoer naar Manhattan na dan, toch aardig in orde is. Ik ga weer even verder zoeken. Wat gaat de tijd toch langzaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.