New York 2016

We hadden een mooie route voor het oog. Beginnen in Seattle en vervolgens een weekend WK Softbal kijken in Vancouver om vervolgnes via diverse Nationale Parken, waaronder Yellowstone, via Salt Lake City en Las Vegas naar Los Angeles te rijden. Gezien de datum van het WK softbal kon dit alleen in 1 bepaalde periode. Helaas, of moeten we gelukkig zeggen, behaalden onze Dames Softballers de mogelijkheid om in 2016 Europa Cup te gaan spelen. Deze wordt gehouden precies in de week volgend op onze geplande reis. Nu heb ik een (te) gekke baas maar ik denk niet dat ik 5 tot 6 weken achter elkaar vrij kan krijgen en of ik dat wel kan en wil opbrengen. De plannen gaan dus de ijskast in. Wie wat bewaart, heeft wat. We zullen eens kijken wat er in 2017 mogelijk is.

De personen die mee zouden gaan dachten er net als ik over. Het is jammer, maar niet onoverkomelijk. Maar wat nu. Ik wil toch eigenlijk wel weer die kant op volgend jaar. Omdat de Europa Cup in augustus is, zou het dus hierop aan moeten sluiten (en dan maar 2 weken) of ergens in juni. Nu ben ik helemaal gek over New York en van honkbal dus een combinatie zou mooi zijn. Dus even het programma van de MLB opzoeken. Op 11 en 12 juni spelen de Yankees thuis tegen de Detroit Tigers en van 14 t/m 19 juni spelen de Mets thuis. Eerst 3 keer tegen de Pirates en vervolgens 3 keer tegen de Braves.

Dit alles even in de groep gegooid. Na overleg op het werk, school en met de bank blijken er toch 2 personen net zo gek te zijn als ik. Ik ga dus met Frans en René van 10 t/m 20 juni naar New York. Het vluchtschema is ook erg gunstig. We vliegen heen om 9:30 uur wat betekent dat we even voor het middaguur in NEw York landen. Terug vliegen we laat in de avond (22:40 uur) en landen de volgende dag om 11:50 uur weer op Schiphol. Dit betekent dus dat de 2 reisdagen nog volledig benut kunnen worden om New York te bekijken.

We houden tevens het forum van Alles Amerika goed in de gaten. Hierdoor weten we dat, als we het vrijheidsbeeld in willen, dit ruim van te voren moeten plannen en boeken. Er zijn diverse sites om dit te doen, maar Statue cruises is de enige echte. Crown access is “slechts” $63 (voor 3 personen) wat met de huidige dollarkoers (die weer gunstig wordt) in totaal iets meer dan € 58 is. Ik heb wel prijzen gezien van $ 28, dus even goed zoeken is een must. Voor die $ 21 pp hebben we wel meteen toegang tot de boot en mogen we met de trap naar boven. Dat wordt nog een hele klus, want dit zijn 377 treden. Of 146 als we met de lift tot aan bovenin het voetstuk gaan. Ik woon op de 6e en dat zijn 94 treden, dus die 50 extra moet geen probleem zijn. Toch maar even voor de zekerheid wat vaker de trap nemen thuis.

resized-staircase2