Ahoy

Bij het ontbijt wordt besloten wat het eerste deel van de dag gedaan zal worden. Via de MTA en PATH kunnen we korting krijgen op toegang van de Intrepid, een vliegdekschip met veel vliegtuigen uit de US Marine geschiedenis. De kaarten worden online besteld en als we na een stevige wandeling vanaf Penn station \ Madison Square Garden bij de pier aankomen mogen we de wachtrij zo voorbij lopen. Alleen daar wordt naar ons toegangsbewijs gevraagd, waar de kaartjes gescand zouden moeten worden, mogen we zo doorlopen.

Als we in het schip zelf zijn, blijkt dit nog aardig groot te zijn. In de hal zelf wordt de nadruk gelegd op de geschiedenis van het schip en de ruimtevaart. Ondanks de grootte van het schip had men toch een ruimte probleem. Vliegtuigen en helicopters hadden opvouwbare onderdelen (vleugels en rotoren). Snel blijkt al dat ik met mijn lengte (1,96m) waarschijnlijk niet op een vliegdekschip gestationeerd had geworden. In Den Helder had ik al ontdekt dat een onderzeeër ook niets voor mij was. Ook hier moet ik bij doorgangen heel erg opletten dat ik mijn hoofd niet stoot en niet te vroeg omhoog kom. Beide andere heren hebben hier minder last van.

Bij de ruimte capsules aangekomen spat ook de droom van een ruimte reis uit elkaar Zowel de Amerikaanse als de Russische module zou plaats moeten bieden aan 3 personen daar waar ik er echt toch maar ruimte zie voor 1, hooguit 2 personen. Via ladders, tussengangen en andere wegen komen we langs de besturingshut, radar, de verblijven en uiteindelijk op het vliegdek. Hier staan diverse vliegtuigen uit de periode dat de Intrepid actief was. Voor op het schip denken we de Blackbird (SR-71 voor de kenners) te zien, maar het zijn voorloper, de A-12. Ook deze is imponerend.

Langs de bakboord zijde bereiken we het achterdek waar in een tent een ruimte tentoonstelling is. Bijna de gehele ruimte wordt in beslag genomen door de Enterprise, een space shuttle. Deze shuttle geeft me weer de hoop op een ruimtereis, want hier is wel ruimte voor langere mensen, maar ik blijf toch liever met beide benen op de grond.

Via diverse trappen komen we weer beneden en we lopen nog even langs de Concorde die achter op het terrein staat. We kunnen niet naar binnen, maar het vliegtuig op zich is imponerend genoeg. Als we terug lopen naar de ingang, voor ons dus de uitgang, blijkt dat we wederom op tijd het bezoek hadden gebracht. Ze staan bijna een blok verder om naar binnen te komen. We lunchen ergens onderweg, zien op Times Square de naked Cowboy, en bespreken wat nu te doen.

Aangezien, in ieder geval ik, de lichtjes van Dyker Heights willen zien, besluiten we om alvast af te reizen naar het uiterste puntje van Brooklyn: Coney Island en vandaar op onze schreden terug te keren richting Dyker Heights. Ongetwijfeld zal Coney Island in de zomer een druk bezochte plaats in Brooklyn zijn, maar vandaag is het zeer rustig. Alle beroemde “rides” zoals het “Wonder Wheel” zijn gesloten. Jammer, want sommige aanbiedingen zijn aantrekkelijk: eten, drinken en enkele attracties voor een klein bedrag aan $$. We lopen een stuk het strand op en zien een poster van het aquarium. We kijken elkaar aan en met een knik is het besloten: we gaan naar binnen.

Het blijkt niet alleen een aquarium te zijn, maar er zijn ook andere (water)dieren. Als we bij de zeeleeuwen komen hebben we geluk: ze worden net gevoerd. Via opdrachten kunnen de dieren hun kostje bij elkaar verdienen. Even verder op zijn er pinguïns en zeehonden. We lopen een gebouw binnen en zien verschillende zoet- en zoutwatervissen, zeepaardjes en haaien. Als we weer buiten staan is het pas 3 uur. Te vroeg om nog zo’n 3 uur hier door te brengen. Newark is iets meer dan een uurtje met de metro dus heen en weer rijden is geen optie.

We besluiten om toch terug te gaan naar Newark en daar in de biertuin sport te kijken. Aldaar aangekomen nemen we wat te drinken en bestellen voor oudjaarsdag IJshockey kaarten, of zoals ze hier zeggen: hockey (ons hockey wordt hier field hockey genoemd). We bestellen de kaarten via een website waar seizoenskaart houders hun kaarten kunnen verkopen voor de dagen dat ze niet kunnen. Op de gok nemen we rij 6 in een vak op de 1e ring. Afwachten of dit een goed beeld geeft. Maar voor $31 pp is dit nog te doen. Basketball, hockey in Madison Square Garden of football (NFL) beginnen met $186 per kaartje op een plek waarbij je een verrekijker nodig hebt om de spelers te kunnen zien. Dat doen we maar niet. Wat we wel doen is de dag afsluiten met een passend gerecht: Fish & Chips. Die smaakt overigens zeer goed.

Foto’s: