Valley of Fire

Vanochtend al vroeg wakker, tenminste Las Vegas tijd dan. Kon ik gelijk even zoeken naar een goede netwerkverbinding, die wel gevonden werd, maar niet echt snel is in vergelijking met thuis. Na het ontbijt van pannekoeken, omelet, bacon en koffie de autosleutels opgehaald. Wel even een tussenstop bij de receptie want de kaart deed het niet. Nu mag hij niet bij een GSM of bij bankpasjes in de buurt mag komen omdat dat wel eens voor problemen zorgt. Na wat gevloek en in- en uitsteken kom ik met de gereactiveerde kaart wel binnen.

Via het Las Vegas sign naar de walmart voor wat water (24 keer een halve liter voor $3,50) want we gaan een gebied in dat zeer droog is (maar wel eens met road floods te maken krijgt). Via de I-15 wordt zeer snel de scenic road richting de valley bereikt. Op de weg hier naar toe krijg je de indruk dat dit de road to nowhere van de talking heads is want meer dan de bergen in de verte met een lange rechte weg is er niet te zien.

Na een tijd komen de eerste heuvels toch in bereik en slingert de weg zich hier door heen. Bij de ingang van het park wordt ik welkom geheten door een aardige dame die mij een brochure geeft en me een prettige dag wenst. Meteen ziet het landschap er anders uit en dat heeft niets te maken met deze dame, maar alles met de rode tot roestbruine rotsen die boven het landschap uitsteken. Meteen aan het begin is er een parkeerplaats waar foto’s gemaakt kunnen worden van de beehives. Deze moeten op bijenkorven lijken, maar dit zullen niet onze Nederlandse zijn want ik herken dit er niet in.

Steeds verder rij ik het park in en kom bij de tweede stop bij een berg die, wellicht iets te kort door de bocht vertaald, een lanceer inrichting voor een speer genoemd kan worden. Nu staat dit punt niet bekend om de benaming maar om de rotstekeningen die ongeveer 4000 jaar oud zijn. Op de vraag van de Amerikaanse dame en heer hoe ze dit weten kan ik antwoorden dat dit wellicht met carbon datering te maken heeft, maar ik geef gewoon ruiterlijk toe dat ik het ook niet weet. Het is toch wel jammer dat er dan weer vandalen zijn die hun naam erbij kerven. Wellicht om over een 4000 jaar een koppel dezelfde vraag te laten stellen: wie was dit en hoe weten ze dat het in 2013 geschreven was?

Doorrijdend kom ik langs de Arch rock, het visitor center met de balanced rock. Wellicht kleiner dan in Bryce Canyon, de grand Canyon of elders, maar zeker niet minder indrukwekkend. Bij het visitor center kan je een loop inrijden die achtereenvolgend de Mouse’s tank, Rainbow Vista, Fire canyon en de White domes bereikt. Vanaf Rainbow vista verandert het landschap van veel rood naar geel en wit, en word ik achtervolgd door een Park Ranger die mijn snelheid in de gaten houd. Dit doe ik dan zelf ook maar meteen. Aangekomen bij de White domes kan er wederom een trail worden gelopen, maar gezien de temperatuur (bijna 40 graden) en het feit dat ik niet de goede schoenen heb, zie ik hier van af.

Terug rijdend naar het visitor center (het is immers een loop) zitten we met een auto of 4 achter een traag rijdende toerist die zeer van de omgeving aan het genieten is, maar niet in de gaten heeft dat er mensen achter hem rijden. Ik pas me qua snelheid en genieten aan en rij in het slakkegangetje door naar de 7 zusters. Ik moet meteen denken aan mijn moeder en haar 7 zussen, al vraag ik me af wie er straf had en om de hoek moest gaan staan (het is immers niet de 8 zusters). Verder door rijdend kom ik bij de Elefant rock die inderdaad veel weg heeft van een olifant. Even verder op is het park ten einde en wordt ook direct aangegeven dat de weg naar het strand bij Lake Meade is afgesloten, dus keer ik om naar Las Vegas met in de achteruitkijkspiegel een onweersbui die momenteel de straten van Vegas leeg spoelt.

Vanavond naar de oude stad en Fremont street waar een mooie lichtshow moet zijn. Eens kijken of men gelijk heeft.

foto’s: https://flic.kr/s/aHsk9yYBYG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.