To LA

In de laatste dag van het eerste deel van Las Vegas had ik eigenlijk nergens zin in. Voor de directe omgeving van Las Vegas werd gewaarschuwd voor zware onweersbuien en mogelijke road floods. Hierdoor besloot ik maar om even op en neer de strip te lopen. In ieder geval van Mandelay bay tot Trasure Island.

Aangezien het vrijdag was, was het zeer druk op straat. Volgens de persoon naast me in de lift had ik nog mazzel want volgende week is er een bokswedstrijd en dan kan je volgens hem helemaal over de hoofden lopen. Overal worden dagtrips naar de Grand Canyon aangeboden en deze wijs ik vriendelijk af met de melding dat ik daar al geweest ben. Bij Treasure Island steek ik over en loop, voor het merendeel door winkelgalerijen en de casino’s om maar zoveel mogelijk te profiteren van de airco. Want met een onweer op komst is het zeer benauwd buiten. In het Luxor aangekomen merk ik dat dit een holle ruimte is, dat wil zeggen dat de buitenmuren bestaan uit kamers die uitkomen op een gallerij en vervolgens een lege ruimte. Aangezien dit een pyramide is, kijk je dus (als je over de rand heen durft te kijken) een diepte in en als je naar boven kijkt de gallerij van erboven.

Terug gekomen in het eigen hotel Excalibur vind ik het jammer dat ik geen bad heb. Dat heb ik thuis ook niet, maar de moeie voeten en benen kunnen eigenlijk wel een warm bad gebruiken. Ik dwing mezelf om even wat eten te halen en voor het eerst deze reis heb ik eindelijk iets wat niet gefrituurd is. De foot long van Subway (Italian BMT voor de kenners) kost $5 want het is Subtember. Ik denk dat er nog meer zullen volgen want om nu iedere fastfood keten te proberen gaat me toch echt te ver. Terug gekomen ga ik even op bed liggeen en merk dat ik best wel moe ben. Ik kom volgende week donderdag weer terug, dus stel enkele zaken uit tot die 2 dagen.

Om kwart voor 7 plaatselijke tijd word ik wakker en na een douche sta ik om half 8 bij de receptie om uit te boeken. Ze vragen nogmaals of de resort fee op de credit card mag, hetgeen mag en met een prettige dag en kom snel terug kan ik weer op pad. Veel meer dan de hotelkosten en $20 aan gokken hebben ze echter niet aan me verdient. Na even in de drive through te hebben gepind en te hebben getankt (bijna 50 liter voor nog geen € 35) rijd ik richting Los Angeles. Ik wil echter een stuk van Route 66 rijden dus het wordt een kleine omweg. Hiervoor moet ik niet direct naar het westen rijden, maar naar het zuiden. Onderweg had ik wel een hele 4GB kaart vol kunnen schieten met alle rare namen. Searchlight is een plaats die ik tegenkwam en de Christmas Tree Road en Grandpa’s road zouden in Nederland waarschijnlijk niet mogen.

Op het moment dat ik richting westen mag, verlaat ik de weg en volg een stuk route 66 langs het plaatsje Essex. De route wordt zeer slecht onderhouden (op de 2 mile in Essex na dan) en mocht ik inderdaad ooit de hele route gaan rijden dan moet ik een auto met goede vering hebben. Weer terug op de snelweg is het redelijk recht toe, recht aan. Een half uurtje voordat ik eigenlijk mag inchecken meld ik me bij de receptie en krijg ik de kamer waar toevallig ook mijn auto al voorstaat.

Morgen vroeg het ontbijt ophalen bij receptie en dan richting Angels stadium voor de wedstrijd Angels tegen de Rangers. Als de wedstrijd net zo leuk is als die van gisteren, dan vermaak ik me wel. En anders ook.

Foto’s: https://flic.kr/s/aHsk9zyJ7e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.