Mandelay Bay

Op de laatste dag in Las Vegas is het toch nog moeilijk kiezen. Eigenlijk is het de ene laatste dag want het vliegtuig vertrekt morgen pas om 15:50 uur, maar ik moet dan alles inpakken en wat spullen halen voor thuis. Ik kan vandaag naar Mount Charleston rijden, maar dan moet ik nog tanken. Ik besluit dan maar om het aquarium in Mandelay Bay te bezoeken.

Ze hebben daar verscheidene soorten vissen en reptielen, kwallen en haaien. Een mooi aquarium, maar het haalt het niet bij bijvoorbeeld die in Blijdorp in Rotterdam. Toch is het wel de moeite waard.

‘s Middags even naar Best Buy om te kijken of de Nexus er nog is. Deze is er wel , maar de 7″ is me toch iets te klein. Het verschil tussen de prijs van een Samsung Tab 3 10 is tussen thuis en hier te klein om hem hier al mee te nemen. Ik kijk thuis wel even.

Aangezien ik niet op de strip zit, maar wel dicht bij een monorail station, heb ik een dagkaart gehaald en met 6 ritten vandaag (normaal $5 per rit) heb ik die $12 er snel uit en hoef ik niet iedere keer te lopen. Dat lopen doe ik wel ‘s avonds. Ik rijd met de monorail tot MGM en loop vanaf daar naar de Mirage. Een stevige tippel want het is vrijdagavond, dus druk. Tevens is er morgen een bokswedstrijd en de stad kleurt Rood/Wit/Groen. Niet Italiaans, maar Mexicaans. Het is Mayweather – Canelo en de Canelo aanhangers zijn in de meerderheid. Hierdoor is de voertaal dit weekend Spaans in plaats van Engels.

Jammer genoeg kan ik niet mijn eigen tempo lopen. Het is meer schuivelen dan lopen. Ik hoor sommige dames klagen dat ze moe worden, maar als je 10 cm lange naaldhakken draagt, mag je van mij niet klagen. Het deel na Paris doet wat meer denken aan het oude deel want er wordt iets meer gespeeld met de verlichting. Vooral het Flamingo doet veel aan 4 Queens denken. Om half 8 kom ik bij het Mirage aan, maar de show begint pas om 8 uur. Dan kan ik mooi even uitrusten en een van mijn hobby’s oppakken: mensen kijken. Ik hoop dat ik me in de ogen van anderen wel normaal gedraag, maar soms zie je hele voorstellingen.

Om 5 voor 8 is het al aardig druk geworden en niet veel later begint de show. Waar het Bellagio zijn water en fonteinen heeft, gebruikt het Mirage vuur, rook en gekleurd water (door licht). Na een minuut of 5 ademloos te hebben gekeken is het al weer voorbij. Eerst vraag ik me af waarom dit niet eens per kwartier of half uur kan in plaats van een keer per uur, maar dan denk ik aan de gasrekening en weet ik de reden zelf wel te bedenken. Ik steek over en loop via de andere kant weer terug naar MGM en stap daar op monorail.

Ik heb intussen van Delta een email gekregen dat ik nog kan upgraden, maar na een kleine controle blijk ik niemand naast me te hebben op beide vluchten (tot nu toe), dus betaal ik niet de $99 per vlucht voor 10 cm extra beenruimte. Ik leg ze wel opzij voor een volgende reis. De volgende dag is het nog even de strip over lopen, spullen inpakken en naar het vliegveld. Ik lever de auto in en krijg een bevestiging dat ik geen schade heb gereden. In de terminal gooi ik mijn laatste dollars in een gokkast, maar meer dan een half uurtje tijdverdrijf is het niet. Ik mag wederom in Mineapolis over stappen. Ik heb nu maar 40 minuten, maar dit is voldoende omdat ik niet langs de douane hoef. Ik kom rond 12 uur ‘s middags aan op Schiphol en ga na een douche door naar de sportvereniging. Doordat het in Nederland op zaterdag regende, kan ik mooi vandaag bij Dames 1 kijken.

Foto’s: https://flic.kr/s/aHsk9yYBYG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.