Las Vegas part 1

Gisterochtend normale tijd op voor een werkdag dan. Even snel een douche en dan een bakje koffie voordat ik naar de Zuidtangent ga. Precies 3 uur van te voren ben ik op Schiphol en wordt alle kanten opgestuurd. U moet naar balie 19, bij 19 aangekomen wordt je naar 23 gestuurd en vervolgens moet je dus bij 14 zijn, exact waar je dus al stond. Je mag jezelf en je bagage zelf inchecken en dat levert sommige mensen problemen op. Gelukkig heb ik tijd zat want die mensen staan altijd voor me.

Ik zit nog geen 15 minuten bij de gate als er een man met een groep van ongeveer 8 erbij komt zitten. Deze persoon begint op het moment dat zijn kont de stoel raakt te praten en als we in de rij bij de immigratie in Minneapolis staan raak ik hem eindelijk kwijt. Op zijn paspoort had ik inmiddels Slovania kunnen zien, dus kon ik de taal eindelijk thuisbrengen. In het vliegtuig het geluid van de film maar wat harder gezet en met Die hard 4, Frankenweenie en een paar afleveringen van Jamie Olivier is de vlucht zo voorbij.

Op Minneapolis aangekomen heb ik 1 uur en 50 minuten overstaptijd. Ondanks het feit dat de douane minder mensen heeft zitten bij de buitenlanders dan bij de eigen onderdanen loopt het toch snel genoeg door. Met ruim 40 minuten voor boarding ga ik lekker rustig zitten afwachten. Dat rustig duurt helaas maar 5 minuten want daar komt de Sloveense reisleider al weer aan met zijn gevolg. Bij het instappen zit hij 14 rijen voor me dus veel last ervan heb ik niet. Bij de landing in Las Vegas voel je meteen al dat de comfortabal 98 degrees toch wel ruim 36 graden benauwd is.

Voor de koffer op te halen moeten we naar Terminal 1. Via een tram komen we daar aan en band 16 is helemaal aan de andere kant. Na het ophalen van de koffer de warmte in en kon je meteen de bus instappen om naar de Rental area te gaan. Een enorme rij bij Alamo maakt me niet blij, maar aangezien ik al een reservering heb, kan ik ook bij een van de self-service punten terecht. Ik koop de benzine af want voor $ 3,29 een gallon ga ik niet in de buurt een tankstation zoeken om hem vol weer in te leveren. Als de tank dan nog kwart vol is, dan heb ik pech maar in ieder geval heb ik nu een zorg minder.

Ik heb keuze uit 3 verschillende auto’s: een rode Toyota Carolla, en 2 witte. Een met een Nevada kenteken, de ander met een Californisch. Ik kies de californische want die heeft minder op de teller en satelliet radio. Op advies van de buschauffeur ga ik 3 keer rechts af en zit meteen op de Las Vegas Boulevard waar het hotel aan ligt. Wonderwel heb ik deze keer slechts 1 keer moeite met het feit dat dit geen schakelbak is. Wel gaat nog bij iedere bocht mijn hand naar de pook, maar weet deze nog net op tijd weg te halen. Ik parkeer in de gratis parkeergarage en moet het hele casino door voordat ik eindelijk bij de receptie ben. Ik krijg een kamer in toren 1 op de 26e verdieping. Ik kan stripview krijgen, natuurlijk tegen bijbetaling, of een suite, ook met bijbetaling. Ik wijs beide vriendelijk af en zoek de kamer op. Na een snelle douche even de strip op en dan pas voel je hoe vermoeiend reizen kan zijn. Ik eet nog wat bij Denny’s maar kan er niet echt van genieten. Vermoeid zoek ik mijn kamer weer op en zet de tv aan om de laatste 2 innings van de Yankees te zien. Omdat de laatste bal al aardig in de mist verdween doe ik de tv en het licht maar uit en val heel snel in slaap.

Om half 6 plaatselijke tijd wordt je dan weer wakker. Dat is half 3 ‘s middags in Nederland. Dus maar even de computer aan om berichten te checken op facebook. Helaas is er geen enkele wifi verbinding te maken. Wel zie ik een wifi op de smart-tv maar ook daar krijg ik geen verbinding mee. Maar een ICT-er zet je niet zomaar maar aan de kant. Met de gedachte dat als de tv wifi heeft, deze waarschijnlijk een netwerkverbinding moet hebben. Eerst haal ik de kabel uit de tv, maar dit is niet de goede plug. Er liggen heel wat kabels los en met de hulp van de flash op de telefoon vind ik de goede netwerkkabel. Ongetwijfeld zal ik als het licht is wel nog een andere vinden, maar ik ben al blij met deze. na het aansluiten krijg ik een welkomsbericht van het hotel en de melding dat ik maar veel plezier moet hebben van de internetverbinding. Dat zal ik doen.

Foto’s: https://flic.kr/s/aHsk9yYBYG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.