Freemont and Stratosphere

Na ingechecked te zijn in het hotel snel even naar de Mac voor de 1e hamburger hier. Smaakt toch anders dan in Nederland want hier zit wel een groot blad sla op, verse tomaat, augurk en rode ui. Tevens heb ik na een half uur niet dat rommelende gevoel in mijn maag wat ik bij de Europese versie wel heb. Of ik ben gewend geraakt aan fast food, wat een beetje raar is omdat ik gisteren nog sla gegeten heb, of de burgers zijn toch anders.

Na de burger nog even de beker bijvullen met iced tea (die is ongezoet en met echte citroen) en dan door naar Fremont Street. Ik parkeer de auto in de parkeergarage voor 1 dollar per half uur. Een koopje in vergelijking met Nederland, er is vast wel een goedkopere in de buurt of zelfs gratis, maar ik heb geen zin om te zoeken voor deze prijs. In de oude stad zijn diverse casino’s die de competitie aangaan met de strip en dat lukt ze aardig door het overdekken van de straat, een rockband en een hele mooie lichtshow. Ik zie de show met Heart op de achtergrond en geniet met de vele mensen om mij heen. Een ander voordeel van Fremont ten opzichte van de strip is dat het veel gemoedelijker is, de mensen dringen niet aan en ook de Zuid Amerikaanse kaartenschuivers zijn (bijna) niet aanwezig.

Na de show loop ik terug naar de garage en rijd door naar de Stratosphere ondanks mijn dieptevrees. Ik parkeer in de garage naast het hotel en ga naar boven met de expreslift. Binnen 37 seconden zitten we op 800 voet boven straatniveau en ik moet toch 2 keer slikken. Ik ben nog niet zo angstig als een paar andere gasten. Ik stap wel even naar achter als de toren wat beweegt doordat een van de attracties in beweging wordt gezet. Natuurlijk kan er niets gebeuren, maar zeker weten doe ik dit niet. Ik maak wat foto’s achter glas en ga nog een verdieping hoger waardoor ik buiten sta. Vreemd genoeg doet me dit minder dan de blik achter glas, maar ik kan hier niet direct recht naar beneden kijken.

Ik zie hoe dapper andere mensen zijn die wel gebruik maken van de attracties, maar ik bedank voor de eer. Ik koop nog een t-shirt in de shop en ga met de lift naar beneden. Terug rijdend naar het hotel denk ik aan morgen, nog 1 dag en nacht waarna ik terug mag naar Nederland. Of is het toch moeten….

Foto’s: https://flic.kr/s/aHsk9yYBYG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.